Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να πάψει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης

...μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονέων που αγωνίζονται

Ανοικτή επιστολή, με την οποία καταδικάζει την εισαγγελική έρευνα και κλήση εκπαιδευτικών και γονέων από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις - καταλήψεις των μαθητών, έστειλε η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Αποδέκτες οι υπουργοί Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της Βουλής, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της Βουλής και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Κατ' αρχάς σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια πρωτοφανή επίθεση στις ελευθερίες και τους αγώνες του λαού. «Αυτή η επίθεση εκδηλώνεται και στο χώρο του μαθητικού κινήματος», τονίζει και εξηγεί ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - βάσει της οποίας διώκονται οι μαθητές - είναι αντισυνταγματική, αντίθετη σε βασικές αρχές του Ποινικού Δικαίου και στόχο έχει την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών, γενικά την ποινικοποίηση των αγώνων.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση που την εφαρμόζει, που χρησιμοποιεί τον εισαγγελέα, για να «απευθυνθεί» στους αγωνιζόμενους μαθητές και τους γονείς τους, αντιμετωπίζοντάς τους σαν εγκληματίες και ταραξίες. Ακόμα υπογραμμίζει ότι η πρακτική και η διαδικασία που ακολουθήθηκε με τηλεφωνικές κλήσεις στους Διευθυντές των σχολείων σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής από τη Γενική Διεύθυνση, αποσκοπεί στον εκφοβισμό εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών τους.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» ξεκαθαρίζει ότι «καμιά αξιόποινη πράξη δεν μπορεί στην πραγματικότητα να τους αποδοθεί, δεν υπάρχουν πρωτεργάτες των καταλήψεων, όπως ερευνούν, αλλά οι μαθητικές κινητοποιήσεις βασίστηκαν στις αποφάσεις των νόμιμα εκλεγμένων οργάνων τους και κύρια αιτία είχαν και έχουν, όχι την πρόθεση τέλεσης εγκληματικών ενεργειών, αλλά την αντιεκπαιδευτική ευρωενωσιακή πολιτική της κυβέρνησης, η δε αντιμετώπιση των μαθητών και των παιδιών σ' αυτήν την ευαίσθητη ηλικία ως υποκείμενα εγκληματικών πράξεων με εισαγγελικές έρευνες διενεργούμενες από τα αστυνομικά όργανα καταστολής παραβιάζει όχι μόνο τη συνταγματική αρχή προστασίας της νεότητας, αλλά κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπιάς».

Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους αγωνιζόμενους μαθητές, απαιτεί:

  • Να καταργηθεί η από 4.12.1999 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Να σταματήσει άμεσα κάθε εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις των μαθητών, καθώς και κάθε κλήση από τις αστυνομικές αρχές προς εκπαιδευτικούς και γονείς των μαθητών.
  • Να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των μαθητών, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων που αγωνίζονται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία για τον αυταρχισμό απέναντι σε μαθητές (2014-02-12 00:00:00.0)
«Τρομοκρατική» εισαγγελική παρέμβαση για τους μαθητές (2010-11-25 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων (2010-11-04 00:00:00.0)
Εισαγγελική παρέμβαση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις (2010-10-13 00:00:00.0)
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (1999-01-23 00:00:00.0)
Στα πιο αυταρχικά μέτρα καταστολής καταφεύγει η κυβέρνηση (1998-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ