Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαμαρτυρία για τον αυταρχισμό απέναντι σε μαθητές

Στο Αστυνομικό Τμήμα κλήθηκαν μαθητές από το Κερατσίνι για τη συμμετοχή τους σε κατάληψη τον περασμένο Οκτώβρη

Στις προσπάθειες τρομοκράτησης μαθητών που αγωνίζονται, προστέθηκε η κλήση στο τμήμα μαθητών από το 2ο Λύκειο Κερατσινίου. Το περασμένο Σάββατο, τρεις μαθητές πήγαν στο αστυνομικό τμήμα όπου τους ζητήθηκε ουσιαστικά να καταδώσουν τους μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τον περασμένο Οκτώβρη, ενώ στο «ερωτηματολόγιο» περιλαμβάνονται και ερωτήσεις για τυχόν «υποκινητές», για το αν ήταν ενήμεροι και αν συμφωνούσαν με τα αιτήματα της κατάληψης οι γονείς κ.λπ.

Χτες το μεσημέρι, εκπρόσωποι της Ενωσης Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας, του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου και μαθητές προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με εκπροσώπους τους, η απάντηση που πήραν από την διοικητή του ΑΤ, στο αίτημα να παύσει άμεσα κάθε δίωξη, ήταν ότι η διαδικασία προχωρά με εισαγγελική εντολή. Η Ενωση Γονέων Κερατσινίου στέκεται στο πλευρό των μαθητών και των οικογενειών τους και καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους μαθητές και τις οικογένειές τους, καταδικάζοντας τις διώξεις.

Το Τομεακό Συμβούλιο Πειραιά της ΚΝΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των μαθητών από τη διοίκηση του σχολείου και την αστυνομία. «Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Κερατσινίου, όπως και δεκάδων άλλων σχολείων σε όλη την Ελλάδα, αγωνίστηκαν στην αρχή της χρονιάς για τη μόρφωση, τη ζωή που μας αξίζει και συγκεκριμένα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ήρθε να χτυπήσει ακόμα περισσότερο το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου, να το μετατρέψει σε εξεταστικό κέντρο», σημειώνει. Τονίζει επίσης πως «είναι αξιέπαινη η στάση των τριών μαθητών, που ενώ τούς ζητήθηκε να κατονομάσουν και άλλους συμμαθητές τους, που συμμετείχαν στις καταλήψεις, αυτοί αρνήθηκαν. Αναδεικνύεται από αυτή η αξία της συλλογικής πάλης, ότι οι μαθητές είναι μια γροθιά στον αγώνα τους». Το ΤΣ Πειραιά της ΚΝΕ καλεί μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς να σπάσουν τις προσπάθειες για εκφοβισμό και ποινικοποίηση των αγώνων με οργάνωση της πάλης ενάντια στο «νέο σχολείο» της αγοράς και αγώνα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων (2010-11-04 00:00:00.0)
Οι γονείς δε γίνονται καταδότες (2008-12-05 00:00:00.0)
Επιμένουν στον αγώνα (1999-01-19 00:00:00.0)
Η βία στην υπηρεσία της "μεταρρύθμισης" (1999-01-14 00:00:00.0)
Σε ρόλο Καλαμπόκα... (1999-01-13 00:00:00.0)
Οι συνελεύσεις αποφασίζουν συνέχιση του αγώνα (1999-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ