Τρίτη 11 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΣΕ
«Αναδιάρθρωση» με απολύσεις και αυξήσεις εισιτηρίων!

Μείωση του προσωπικού, «τσουχτερές» αυξήσεις στα εισιτήρια (έως και διπλασιασμό σε ορισμένες περιπτώσεις), αλλά και περικοπές δρομολογίων - κυρίως στο δίκτυο της Πελοποννήσου - περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την «αναδιάρθρωση» του ΟΣΕ.

Το πρόσχημα της κυβέρνησης για την επιβολή των παραπάνω επαχθών μέτρων για εργαζόμενους και επιβατικό κοινό είναι δήθεν η αντιμετώπιση του συσσωρευμένου ελλείμματος του ΟΣΕ, που η ίδια το υπολογίζει σε περίπου 8 δισ. ευρώ. Ωστόσο, πίσω από τα μέτρα αυτά, βρίσκεται η πολιτική ιδιωτικοποίησης των κερδοφόρων τμημάτων του ελληνικού σιδηροδρόμου, ενόψει της πλήρους απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών μεταφορών το 2011.

Σε εφαρμογή αυτής της πολιτικής, που αναμένεται να επιταχυνθεί από τις αρχές του 2009, η κυβέρνηση έχει προσλάβει Ελβετούς «συμβούλους», οι οποίοι ήδη διενεργούν ελέγχους στην επιβατική κίνηση. Βάσει των ελέγχων αυτών, θα αποφασιστούν και οι περικοπές των δρομολογίων.

Οσον αφορά στη μείωση του προσωπικού στον ΟΣΕ, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου», περίπου 3.000 εργαζομένων, σε σύνολο 6.800 εργαζομένων που έχει σήμερα ο Οργανισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ