Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Το «Σύμφωνο Σταθερότητας» καθορίζει τις σχέσεις με το Βελιγράδι...
ΤΙΡΑΝΑ.-

Η Αλβανία ήρε το πετρελαϊκό εμπάργκο σε βάρος του Μαυροβουνίου και του Κοσσυφοπεδίου με τον όρο ότι τα προϊόντα πετρελαίου δε θα πωλούνται στη Σερβία.

Οπως αναφέρεται σε χτεσινή κυβερνητική ανακοίνωση, οι αλβανικές αρχές θα προχωρήσουν άμεσα στην έγκριση της προμήθειας προϊόντων πετρελαίου στο Μαυροβούνιο και το Κοσσυφοπέδιο, αλλά δε θα επιτρέψουν την αποστολή καυσίμων σε σερβικές πόλεις που είναι υπό τον έλεγχο αντιπάλων του Γουγκοσλάβου Ποέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Μάλιστα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Αλβανία ήρε το εμπάργκο,για να δείξει τη θέλησή της να συνεργαστεί με τις «δημοκρατικές δυνάμεις» στο Μαυροβούνιο που «υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και αντιτίθενται στο καθεστώς του Μιλόσεβιτς».

Οπως είναι ήδη γνωστό, βοήθεια σε καύσιμα άρχισε να φθάνει στις αρχές του μήνα σε ορισμένες σερβικές πόλεις με δημάρχους που ανήκουν στην αντιπολίτευση, στο πλαίσιο του τάχα «ανθρωπιστικού» σχεδίου της ΕΕ με την επωνυμία «Ενέργεια για τη Δημοκρατία». Η άρση του πετρελαϊκού εμπάργκο από την Αλβανία είναι φανερό πως αποφασίζεται στο πλαίσιο της «ευθυγράμμισής της» με την πολιτική που επιτάσσουν στα Βαλκάνια οι μεγάλες δυνάμεις μέσω του διαβόητου «Συμφώνου Σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ