Τρίτη 11 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνάντηση Μπους - Ομπάμα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο πόλεμος στο Ιράκ, η οικονομική κρίση, η εθνική ασφάλεια και η διαδικασία μετάβασης είναι μερικά από τα θέματα που αναμενόταν να βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, με τον απερχόμενο Πρόεδρο Τζορτζ Ου. Μπους, κατά τη διάρκεια της πρώτης χτεσινής τους συνάντησης - μετά τις εκλογές της περασμένης Τρίτης - στο Λευκό Οίκο.

Καθώς ο Μπους δήλωνε «ενθουσιασμένος» που θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει όλα τα θέματα με τον Ομπάμα, τονίζοντας ωστόσο ότι «η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με οικονομικές προκλήσεις που δεν περιμένουν να εγκατασταθεί ο νέος Πρόεδρος» στο Λευκό Οίκο, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι έτοιμος στις 20 Γενάρη να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, τόνισε την ανάγκη να αποτελέσουν παρελθόν οι αντιπαραθέσεις της προεκλογικής εκστρατείας και κάλεσε σε συστράτευση, καθώς «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις σοβαρότερες προκλήσεις σε διάστημα μίας ζωής».

Μέσα σ' αυτό το κλίμα, το ζεύγος Μπους υποδέχτηκε αργά χτες το βράδυ το ζεύγος Ομπάμα, για να τους ξεναγήσει στο Λευκό Οίκο και στη συνέχεια στο Οβάλ Γραφείο για την κατ' ιδίαν συνάντηση Μπους - Ομπάμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ