Τρίτη 11 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Λακωνικά ευχολόγια από το «κουαρτέτο»

Αποκλεισμένη παραμένει η Γάζα από την προμήθεια καυσίμων

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΚΑΪΡΟ.--

Με μια νέα έκκληση, αποτελούμενη από τα γνωστά ευχολόγια, ολοκλήρωσε τη συνάντησή του στο Σαρμ ελ Σέικ της Αιγύπτου το διαμεσολαβητικό Κουαρτέτο (ΟΗΕ, Ρωσία, ΗΠΑ, ΕΕ). Στη Σύνοδο συμμετείχαν οι διαπραγματευτικές αντιπροσωπείες Παλαιστινίων και Ισραηλινών, οι οποίες διαβεβαίωσαν, όπως δήλωνε λακωνικά αργότερα ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν, για «την πρόθεσή τους να συνεχίσουν μέχρι τέλους τις προσπάθειες για επίτευξη οριστικής συμφωνίας στο πλαίσιο της διαδικασίας της Ανάπολης».

Κατά τα άλλα, κλειστά παρέμειναν και χθες όλα τα μεθοριακά περάσματα στη Λωρίδα της Γάζας ως προς τη μεταφορά καυσίμων στην περιοχή. Η απόφαση έχει τεθεί σε ισχύ από την περασμένη βδομάδα μετά τη σχεδόν καθημερινή εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ που ακολούθησε την αιματηρή ισραηλινή επιδρομή της περασμένης Τετάρτης. Οι παλαιστινιακές αρχές που πρόσκεινται στη «Χαμάς» διατείνονταν χθες ότι επίκειται γενικό μπλακ άουτ στη Γάζα, κάτι που διέψευδε η ισραηλινή πλευρά υποστηρίζοντας ότι το 70% του ηλεκτρικού ρεύματος της Λωρίδας προέρχεται από γραμμές υψηλής τάσης που συνεχίζουν να λειτουργούν.

Τέλος, χθες, η ΕΕ εξέφρασε «ανησυχία» για τις κατεδαφίσεις παλαιστινιακών κατοικιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, με αφορμή το τελευταίο περαστικό της περασμένης βδομάδας, όπου γκρεμίστηκαν πέντε σπίτια. Οι Βρυξέλλες κάλεσαν το Τελ Αβίβ να σταματήσει άμεσα τη συγκεκριμένη τακτική που έχει οδηγήσει στην κατεδάφιση 350 σπιτιών από το 2004 στην Ιερή Πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ