Τρίτη 11 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται τα «λάθη»

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Φρουροί ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας ήταν τα θύματα της επίθεσης της Κυριακής, αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, που τους πέρασαν για...«Ταλιμπάν». Σύμφωνα με τις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις, οι στρατιώτες τους άνοιξαν πυρ εναντίον τριών οχημάτων, με οπλισμένους άνδρες, στην ανατολική επαρχία Χοστ και αφού οι επιβαίνοντες πυροβόλησαν εναντίον τους. Στη συνέχεια ωστόσο αποδείχτηκε ότι ο «στόχος» δεν ήταν Ταλιμπάν, αλλά 14 ιδιωτικοί αστυνομικοί. Το γεγονός προκάλεσε για ακόμα μία φορά τα «κροκοδείλια δάκρυα» του εγκάθετου Προέδρου Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος περισσότερο από όλα ανησυχεί για τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης απέναντι στην κυβέρνησή του, λόγω των αμερικανικών επιχειρήσεων, δεδομένου ότι τα λάθη των «δυνάμεων κατοχής» των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν γίνονται όλο και περισσότερα.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε «έρευνα» κοινής αποδοχής των αφγανικών αρχών σε συνεργασία με τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής, για τη σφαγή των 37 αμάχων την περασμένη βδομάδα, προκειμένου να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις.

Στο μεταξύ στο Πακιστάν ισλαμιστές αντάρτες έκλεψαν 13 φορτηγά ανεφοδιασμού των κατοχικών δυνάμεων του Αφγανιστάν με προορισμό την ενίσχυση των ΝΑΤΟ - αμερικανικών δυνάμεων στη γειτονική χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ