Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες αυλαίες
  • Το «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη, επαναλαμβάνει από αύριο το έργο «Αχ! Αυτά τα φαντάσματα» του Εντουάρντο Ντε Φίλιπο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη, μετάφραση Νίκου Αναστασόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Δαμιανού Ζαρίφη, σύνθεση ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου, επιμέλεια κίνησης Βάλιας Παπαχρήστου. Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Νίκος Μπουσδούκος, Μελίνα Βαμβακά, Κώστας Μπάρας, Τζένη Σκαρλάτου, Χρήστος Τσίρτσης, Βασίλης Χαλακατεβάκης. Ο Ντον Πασκουάλε νοικιάζει, με την όμορφη γυναίκα του Μαρία, ένα «στοιχειωμένο» σπίτι της Νάπολης και ξαφνικά η ζωή του αλλάζει. Τα δωμάτια γεμίζουν με καινούρια έπιπλα, το ψυγείο γεμίζει, οι τσέπες του το ίδιο και όλα αυτά χάρη στο «φάντασμα» του σπιτιού, που δεν είναι άλλος από τον πλούσιο εραστή της Μαρίας.
  • Πρεμιέρα, αύριο, και στο «Αλάμπρα» με το έργο «Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού» του Μ. Μέντοφ, σε μετάφραση - σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα και μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου. Παίζουν: Γιάννης Βούρος, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Τιτίκα Βλαχοπούλου, Θόδωρος Εξαρχος, Λουκία Στεργίου, Ναταλία Μίγδου,Αρης Πρωτόπαπας. Το έργο έχει διαγράψει διεθνή, αξιόλογη κινηματογραφική και θεατρική διαδρομή. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 με την Ελλη Λαμπέτη και τον Λευτέρη Βογιατζή.

«Αχ! Αυτά τα φαντάσματα» από αύριο, στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο»
«Αχ! Αυτά τα φαντάσματα» από αύριο, στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο»
Πρεμιέρα, σήμερα, στο θέατρο «Αθηνών», με το έργο «Πτεροδάχτυλοι» του Αμερικανού Νίκι Σίλβερ, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Μαυρομάτη. Η μετάφραση είναι του Λεωνίδα Καρατζά, τα σκηνικά - κοστούμια του Γιώργου Σουγλίδη, η μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα. Πρόκειται για έργο κωμικό και σοκαριστικό για τον αλκοολισμό, την ομοφυλοφιλία, την απώλεια μνήμης, την άρνηση ενοχής. Παίζουν: Μίνα Αδαμάκη, Αρης Λεμπεσόπουλος, Αλκης Παναγιωτίδης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Αγγελική Δημητρακοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ