Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ταινίες της ψυχής από το ΕΚΘ

«Ο κόσμος τους, οι "φιλανθρωπίες", το modeling, το clubbinng. Ο κόσμος μας, ο εναλλακτικός πολιτισμός». Κάτω από αυτό το γενικό, όσο και χαρακτηριστικό τίτλο, η Λέσχη Κινηματογράφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εντάσσει το πρόγραμμα του νέου της αφιερώματος, που αρχίζει στα τέλη του Οκτώβρη και ολοκληρώνεται στα μέσα του Δεκέμβρη.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει προβολές ταινιών που αποτελούν την πολιτιστική έκφανση της κουλτούρας της εναντίωσης και της καταγγελίας που αναδείχτηκε σε παλαιότερες δεκαετίες, στη βάση της κυρίαρχης κουλτούρας του συστήματος, ανεξάρτητα από την επιτυχία των αντίστοιχων πολιτικών στόχων και την κατάληξη των ανάλογων κινημάτων. Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει και η Λέσχη, «η αυγή της νέας χιλιετίας βρίσκει τους πολίτες του "Παγκόσμιου Χωριού" στο κατώφλι της απομόνωσης και της αλλοτρίωσης, στρουθοκαμηλίζοντας στα προβλήματα που δε θα λυθούν με την καταστολή τους, αλλά μόνο όταν αποφασίσουμε να ασχοληθούμε πραγματικά μαζί τους. Η σύνδεση του μηνύματος των ταινιών με το σήμερα θα γίνει από εκπροσώπους κοινωνικών, μη κυβερνητικών οργανώσεων που θα τις προλογίζουν και οι οποίες δραστηριοποιούνται στους χώρους του κινήματος της ειρήνης, του αντιρατσισμού και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Οκτώβρης περιλαμβάνει δύο προβολές. Στις 24/10 θα προβληθεί η ταινία «Μπλουζ με σφιγμένα δόντια» του Ροβήρου Μανθούλη, στην οποία εμφανίζονται οι Μπι Μπι Κινγκ, Σόνι Τέρι, Μπάντι Γκάι. Προλογίζει εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας. Στις 31/10 θα προβληθεί η ταινία «Μόντερεϊ Ποπ» Του Ντον Αλαν Πενεμπέικερ, όπου εμφανίζονται οι Τζάνις Τζόπλιν, Τζίμι Χέντριξ, The Who, Τζέφερσον Εϊρπλεϊν Προλογίζει εκπρόσωπος της «Εθελοντικής Εργασίας Θεσσαλονίκης». Στις 7/11 η ταινία του Στέφεν Πολ «Ρέγγε με το ρυθμό του Παραδείσου». Στις 14/11 η ταινία του Νίκου Ζερβού «Ο δράκουλας των Εξαρχείων» και βίντεο με τη «Νίκη της αντικαπιταλιστικής διαδήλωσης στην Πράγα». Στις 21/11 «Οι τσιγγάνοι πεθαίνουν από αγάπη» του Εμίλ Λοτιάνου. Στις 28/11 «Ο ασυμβίβαστος» του Ανδρέα Θωμόπουλου. Στις 5/12 η ταινία του Κρίστελ Μπούσμαν «Και πεθαμένος είσαι σπουδαίος». Στις 12/12 «Ρόλινγκ Στόουνς- επιστροφή» του Χαλ Ασμπι. Στις 19/12 το «Radion on» του Κρίστοφερ Πέτιτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ