Κυριακή 15 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Θέατρο, πηγή γνώσης και ψυχαγωγίας

Μια άλλη πρόταση στο χώρο του παιδικού θεάτρου, θα αποτελέσει το ανέβασμα του έργου του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο αφεντάδων», στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» στο τέλος του Οκτώβρη. Πρόκειται για ένα κλασικό έργο, που ισορροπεί ανάμεσα στη διασκέδαση και την αγωγή της ψυχής των νέων ανθρώπων και αυτό ήταν ένας από τους λόγους που το επέλεξε η «Πολιτιστική Παρέμβαση».

«Είναι από τα αντιπροσωπευτικότερα έργα του αναμορφωτή της Commedia dell arte, Κάρλο Γκολντόνι - επισημαίνει ο πρόεδρος της "Πολιτιστικής Παρέμβασης" Σταύρος Παπαθανασίου - και αποτελεί πλέον ένα από τα κλασικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Η διασκευή του σέβεται απόλυτα το πρωτότυπο έργο, απευθύνεται σε παιδιά από το νηπιαγωγείο έως το γυμνάσιο και έχει σαν στόχο να το κάνει κατανοητό στις μικρές ηλικίες και πιο ευχάριστο για τους ενήλικες. Επειδή η παράστασή μας απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε παιδιά θελήσαμε να τονώσουμε το στοιχείο της αξίας της γνώσης σαν στοιχείο ελευθερίας του ανθρώπου, του σεβασμού και του αυτοσεβασμού. Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο είδος θεάτρου είναι πραγματικά ένας μοναδικός δίαυλος επικοινωνίας με την τρυφερή παιδική ηλικία και την προεφηβική, γιατί μέσα από την κωμικότητα και τους διαχρονικούς τύπους της κομέντια ντελ άρτε, το παιδί διδάσκεται με ευχάριστο τρόπο για το σήμερα, μαθαίνει για μια εποχή που του είναι άγνωστη και βέβαια μυείται στο θέατρο, που συμβάλλει ουσιαστικά στη μόρφωση και διαμόρφωση ανθρώπων με υψηλή αισθητική και ήθος, όταν βέβαια γίνεται σωστά και υπεύθυνα. Επειδή δεν επιδιώκουμε να προσθέσουμε άλλη μία "παιδική" παράσταση στις τόσες, αλλά να προσφέρουμε στους θεατές μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, μία καλή θεατρική εμπειρία, απευθυνθήκαμε στον Κώστα Καζάκο, ζητώντας του να μας δώσει τη βασική σκηνοθετική γραμμή γι' αυτό το απαιτητικό είδος θεάτρου. Φιλοδοξούμε η παράστασή μας να είναι κάτι παραπάνω από μια καλή παράσταση. Να είναι η απόδειξη ότι το θέατρο είναι πηγή γνώσης και ψυχαγωγίας».

Επίβλεψη σκηνοθεσίας - επιμέλεια παραγωγής Κώστας Καζάκος, διασκευή, μετάφραση, επιμέλεια σκηνοθεσίας Λίλιαν Δημητρακοπούλου, σκηνικά - κοστούμια Δαμιανού Ζαρίφη, μουσική Δημήτρη Βαρελόπουλου, χορογραφίες Καίη Χόλντεν, διδασκαλία κομέντια ντελ άρτε Δώρας Καραθανάση. Ερμηνεύουν: Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Γιάννης Γούνας, Κυριάκος Κατριβάνος, Ισμήνη Καλέση, Νίκος Νικολαΐδης, Ευγενία Κόλλια, Γιώτης Ταταρίδης, Εβίτα Παπασπύρου, Στάθης Γράψας.

Για οργανωμένες παραστάσεις Συλλόγων και Σχολείων απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 3825.773 και 3825.286.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ