Κυριακή 15 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα εκδηλώσεων
Κυριακή (15/10)
  • Τη «Συμφωνία αρ. 13» του Σοστακόβιτς παρουσιάζει η Ορχήστρα των Χρωμάτων
    Τη «Συμφωνία αρ. 13» του Σοστακόβιτς παρουσιάζει η Ορχήστρα των Χρωμάτων
    Συνεχίζεται με επιτυχία στην γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3), η έκθεση έργων της Λυδίας Βενιέρη με τίτλο «Πέρα από το είναι». Ομότιτλη είναι και η εικονογραφημένη της ιστορία - βιβλίο (καρτούν) των εκδόσεων «REPROTIME». Πάθος, έρωτας και χιούμορ μπλέκονται με τα σκίτσα και τα χρώματα σε μια ιστορία - κόμικ με ταχύτητα κινηματογραφική. Ο έρωτας με τη μορφή του πεπρωμένου κινεί τα νήματα.
  • Στο θέατρο του «Νέου Κόσμου» παρουσιάζεται για τρεις μήνες (μέχρι 7 του Γενάρη) το έργο του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ «Ο Ντάνυ και η βαθιά γαλάζια θάλασσα» σε μετάφραση και σκηνοθεσία Βασίλη Βαφέα, σκηνικά - κοστούμια Ιουλίας Σταυρίδου. Ερμηνεύουν: Νίκος Ορφανός και Εύα Βλαχάκου.
Δευτέρα (16/10)
  • Τη συμφωνία αρ. 13 του Σοστακόβιτς παρουσιάζει σήμερα (8.30μμ) στο Μέγαρο Μουσικής, η Ορχήστρα των Χρωμάτων. Συμμετέχει η Κρατική Ακαδημαϊκή Χορωδία της Αγίας Πετρούπολης. Σολίστ ο Σεργκέι Αλεξάσκιν.
  • «Μεσόγειος Ερημος» είναι ο τίτλος της πρωτότυπης παράστασης που παρουσιάζει η Ελληνοαμερικανική Ενωση (Μασσαλίας 22) με δική της συμπαραγωγή, από σήμερα έως τις 20/10. Πρόκειται για την προβολή εξηνταπεντάλεπτης ταινίας σε σκηνοθεσία του εικαστικού καλλιτέχνη Αλέξανδρου Ψυχούλη και τη ζωντανή ερμηνεία της μουσικής σύνθεσης για πιάνο και τσέμπαλο του συνθέτη Γιώργου Κουμεντάκη από την πιανίστρια Μαρία Μεταξάκη.
Τρίτη (17/10)
  • Από την έκθεση έργων της Λυδίας Βενιέρη
    Από την έκθεση έργων της Λυδίας Βενιέρη
    Πρεμιέρα στον «Εξώστη» του «Αμόρε» με «Το στρίψιμο της βίδας» του Χένρι Τζέιμς - Τζέφρι Χάτσερ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και σκηνικά - κοστούμια Αντώνη Δαγκλίδη. Παίζουν: Αννα Μάσχα, Αργύρης Ξάφης.
  • Εγκαινιάζεται σήμερα (8.30μμ) στην αίθουσα τέχνης «Παρατηρητής» (Π. Π. Γερμανού 25, Θεσσαλονίκη), έκθεση έργων χαρακτικής του Ξενή Σαχίνη με τίτλο «Φυλάκια μνήμης». Θα παρουσιαστούν έργα επίτοιχα και έργα στο χώρο, που διαπραγματεύονται τον προβληματισμό του καλλιτέχνη για τη χαρακτική, μέσα από καινούρια πρίσματα.
  • Πρεμιέρα, για τους εκπαιδευτικούς, στις 8 το βράδυ, στο «Αθηνών» με το παιδικό έργο «Η ωραία κοιμωμένη» του Σαρλ Περό, σε διασκευή - σκηνοθεσία Γ. Βάλαρη και χορογραφίες Μαριάννας Τόλη.
Τετάρτη (18/10)
  • Συναυλία - ρεσιτάλ θα δώσει σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής η Χάρις Αλεξίου. Θα παρουσιάσει τραγούδια του νέου της άλμπουμ «Ψίθυροι» κ.ά. Μαζί της στη σκηνή θα βρεθούν μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου της Παλλήνης, μια και σκοπός της συναυλίας είναι να προβληθεί το έργο που γίνεται στα μουσικά σχολεία.
Πέμπτη (19/10)
  • Εργα Μπραμς, Βέμπερ κ.ά. θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην αποψινή της συναυλία (8.30μμ) στο Μέγαρο Μουσικής. Διευθυντής ορχήστρας Βύρων Φιδετζής. Σολίστ: Μαρίνα Κρίλοβιτς (σοπράνο), Ζάχος Τερζάκης (τενόρος). Συμμετέχει η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας. Διδασκαλία - διεύθυνση, Σταύρος Μπερής.
  • Εργο του Ξενή Σαχίνη
    Εργο του Ξενή Σαχίνη
    Πρεμιέρα, στο «Εμπρός» με το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Τάσου Μπαντή, σκηνικά - κοστούμια Ελένης Μανωλοπούλου. Ερμηνεύουν: Χρήστος Στέργιογλου και Αγη Εμμανουήλ.
  • Πρεμιέρα, στο «Θέατρο της Ανοιξης» (οδός Γερμανικού στο Μεταξουργείο), με τον «Βέρθερο» του Γκαίτε, μια διασκευή του γνωστού μυθιστορήματος «Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου», το οποίο ανεβαίνει από το Θέατρο του Λόγου του Βίκτωρα Αρδίττη, σε μετάφραση της Στέλλας Νικολούδη, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίττη, μουσική Στάθη Ιωάννου, σκηνικά - κοστούμια Αντώνη Δαγκλίδη. Παίζουν: Νίκος Γεωργάκης, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Μενέλαος Χαζαράκης.
Σάββατο (21/10)
  • «Καλλιτεχνικός χώρος Γερμανία» είναι ο τίτλος της έκθεσης που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 51). Η Γερμανία αποτελεί χώρο ζωής και καλλιτεχνικής δημιουργίας των 14 καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση. Οι καλλιτέχνες αυτοί, γεννημένοι στην Αμερική, την Αγγλία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Αυστραλία, το Βιετνάμ, τη Δανία, την Ολλανδία και την Πολωνία, θεωρούνται πλέον κομμάτι της γερμανικής καλλιτεχνικής σκηνής, ενώ παράλληλα διδάσκουν και σε Ακαδημίες της χώρας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ