Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πλατιά δράση με αιχμή την ακρίβεια και την κρίση

Πρωτοβουλίες ενημέρωσης και οργάνωσης της πάλης για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα τα σπασμένα της εργοδοσίας και των κομμάτων της

Από προηγούμενη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας
Από προηγούμενη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας
Με κεντρικά συνθήματα «Οχι στην ακρίβεια. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κατάργηση του ΦΠΑ. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μετανάστες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, σε γενικό ξεσηκωμό για «να μην πληρώσουν την κρίση τα λαϊκά στρώματα». Σ' αυτήν την κατεύθυνση, ταξικά συνδικάτα της Αθήνας και το ΠΑΜΕ παίρνουν μια σειρά πρωτοβουλίες ενημέρωσης, συσπείρωσης και δράσης ενάντια στη νέα αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος και την ένταση της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης. Μια δραστηριότητα που θα κορυφωθεί με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 27 Νοέμβρη και την 24ωρη απεργία στις 10 του Δεκέμβρη.

Συγκεκριμένα:

  • Σήμερα Παρασκευή 14 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., κλαδικά σωματεία, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οργανώνουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Ανάπτυξης για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, απαιτώντας άμεσα τη μείωση της τιμής και την κατάργηση του ΦΠΑ και των άλλων φόρων στα τιμολόγια.
  • Αύριο, Σάββατο 15 Νοέμβρη, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, οργανώνονται συγκεντρώσεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα της Αθήνας για την ενημέρωση των λαϊκών στρωμάτων.
  • Επίσης, προγραμματίζεται καμπάνια ενημέρωσης σε λαϊκές, με κεντρικό σύνθημα «Οργάνωση της πάλης - Αντεπίθεση - Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Η Γραμματεία της Αθήνας σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι ήρθε η ώρα τα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που διαγωνίζονται ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα το κεφάλαιο και τις ανάγκες του. «Καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που βάζουν εμπόδιο στην ανάπτυξη των αγώνων, συμμετέχουν στη διαχείριση υπέρ του κεφαλαίου προωθούν τη συναίνεση με "νέα" κοινωνικά συμβόλαια», σημειώνει.

Οπως υπογραμμίζει, «λύση και προοπτική υπάρχει για τη λαϊκή οικογένεια. Ρήξη και σύγκρουση με την πλουτοκρατία και τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Ενάντια στα μονοπώλια και στις δυνάμεις που τα υπηρετούν, ενότητα της εργατικής τάξης, συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά, για άλλη μορφή οργάνωσης της κοινωνίας, για άλλο δρόμο ανάπτυξης, που με λαϊκή περιουσία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα υπηρετεί αποκλειστικά το στόχο της ευημερίας του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ