Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ «ΣΛΟΜΠΣ»
Το καράβι - φέρετρο συνεχίζει να απειλεί

Στο ίδιο πλοίο είχε λαμπαδιάσει το 2000 ένας 23χρονος ναυτεργάτης

Κίνδυνο - θάνατο εξακολουθεί να αποτελεί για τους εργαζόμενους, αλλά και συνολικά για τη δημόσια υγεία το δεξαμενόπλοιο «ΣΛΟΠΣ», που το καλοκαίρι του 2000 - ανήκε τότε στον εφοπλιστή Μελισσανίδη - στη ναυπηγοεπισκευαστική βάση της Κυνοσούρας είχε γίνει παρανάλωμα, από την πλήρη έλλειψη μέτρων ασφαλείας, με απολογισμό έναν 23χρονο λαμπαδιασμένο ναυτεργάτη. Ενώ το 2006 εντοπίστηκε ότι ήταν και βουτηγμένο στον αμίαντο!

Χτες το ίδιο πλοίο, το οποίο τώρα βρίσκεται στο ναυπηγείο «ΑΦΟΙ ΣΑΒΒΑ ΕΠΕ» στην Ελευσίνα, απείλησε τη ζωή δεκάδων εργατών, όταν άρπαξαν φωτιά τα υπολείμματα πετρελαιοειδών που υπήρχαν ακόμα στη Νο 1 δεξαμενή του!

Ολα δείχνουν ότι οι εργάτες γλίτωσαν από θαύμα. Στο καράβι είναι εξακριβωμένο ότι εκτελούνται εργασίες διάλυσης, ενώ παραμένει άγνωστο αν έχει καθαριστεί από τον αμίαντο! Οι εργάτες που εκτελούν τις εργασίες φαίνεται να έχουν προσληφθεί από τους ιδιοκτήτες του ναυπηγείου και σύμφωνα με μαρτυρίες είναι πάνω από 15. Οπως όλα δείχνουν όχι μόνο δουλεύουν χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, αλλά είναι και ανασφάλιστοι! Είναι χαρακτηριστικό ότι από το ΥΕΝ αναφερόταν ότι στο πλοίο βρίσκονται μόνο 5 ναυτεργάτες, όταν το πλοίο είναι μισοδιαλυμένο και είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει πλήρωμα!

Παραμένει άγνωστο αν το ναυπηγείο διαθέτει άδεια για εργασίες διάλυσης, ενώ σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΥΕΝ, την άδεια γι' αυτές τις εργασίες έχει δώσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, από το οποίο αναφέρεται ότι έχει προσκομιστεί από τους υπεύθυνους των εργασιών και πιστοποιητικό καθαρισμού από υπολείμματα πετρελαιοειδών, δηλαδή «γκαζ φρι»! Το ευτύχημα για τους εργάτες ήταν ότι η δεξαμενή που πήρε φωτιά από τα υπολείμματα πετρελαίου ήταν από πάνω ανοιχτή!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ