Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οι νόθοι θα αποφασίσουν για τη «νομιμότητά» τους!

Ξεκινάνε σήμερα οι εργασίες, με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ να έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο αλλοίωσης της θέλησης των εργαζομένων

Η «αποστολή» του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού να αλλοιώσει τους συσχετισμούς στο έκτακτο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που αρχίζει σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα της ΟΛΠ ΑΕ, αποκαλύφθηκε χτες πλήρως, στη συνεδρίαση της διοίκησης του Κέντρου. ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ κουρελιάζοντας πλήρως το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου (ΕΚΠ) και κάθε ίχνος της εργατικής νομοθεσίας, αποφάσισαν να δοθούν κάρτες αντιπροσώπων σε εκπροσώπους σωματείων που βρίσκονται σε διαδικασία διάλυσης, εκπρόθεσμων και γενικώς, όπως ήταν η φράση που χρησιμοποιήθηκε, «όλοι μέσα». Και κατέληξαν στο να αποφασίσει το σώμα του Συνεδρίου για τους «νόθους». Δηλαδή οι «νόθοι» αντιπρόσωποι θα ψηφίσουν για τους εαυτούς τους αν είναι νόμιμοι ή όχι!

Φάνηκε καθαρά τόσο από την απόφαση αυτή, όσο και από τις τοποθετήσεις τους ότι είναι αποφασισμένοι να τα «δώσουν όλα» προκειμένου το τρίτο Εργατικό Κέντρο της χώρας, να παραμείνει υπονομευτής της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων, για να «βγαίνει λάδι» η αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ, που ειδικά στον Πειραιά επιτίθεται με σφοδρότητα στην εργατική τάξη.

Η παράταξη της ΑΠ (ΣΥΝ), κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση και πίεση των ταξικών δυνάμεων της ΔΕΣΚ αναγκάστηκε να καταψηφίσει την πρόταση να πάρουν κάρτες άπαντες, όπως και το διοικητικό απολογισμό του ΕΚΠ. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν εξαγνίζει την ΑΠ η οποία σταθερά πάει «χέρι - χέρι» με τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και έχει συμβάλει καθοριστικά στο να αποτελεί το ΕΚΠ τροχοπέδη στην οργάνωση αγώνων των εργαζομένων. Και βέβαια, η ΑΠ σε συμπαιγνία με τις άλλες δύο παρατάξεις δρομολόγησαν αυτό το Συνέδριο που δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Από τους αντιπροσώπους της ΔΕΣΚ καταγγέλθηκαν με έντονο τρόπο αυτές οι διαδικασίες για τη νομιμοποίηση των νόθων, καταψηφίστηκαν ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός και ξεκαθαρίστηκε ότι οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τις οποίες οι εργαζόμενοι του Πειραιά ανέδειξαν πρώτες στο πρόσφατο Συνέδριο του ΕΚΠ, με ακόμα μεγαλύτερη απαιτητικότητα θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ