Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Διαπιστευτήρια Ομπάμα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Την αποχώρηση των στρατευμάτων από το Ιράκ, μερική και ...κάποτε, τη «συντριβή» της «Αλ Κάιντα» στο Αφγανιστάν, το κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο, επανέλαβε ο εκλεγμένος Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε μετά την εκλογή του, στο CBS.

Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι το πρώτο μέλημά του, δήλωσε ο Ομπάμα και απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό τον προέτρεψε να μην ανησυχεί για το διογκούμενο έλλειμμα, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια... Είναι άγνωστο εάν οι Αμερικανοί εργαζόμενοι ανησυχούν τόσο για το έλλειμμα καθώς ανησυχούν πρωτίστως για την επιβίωσή τους, που γι' αυτή δεν είχε κάτι να πει ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Υπογράμμισε, πάντως, ότι προτεραιότητα είναι η μάχη κατά της ύφεσης, προσθέτοντας ότι θα μεσολαβήσει σε μια διαπραγμάτευση μεταξύ των τραπεζών και των ιδιοκτητών ακινήτων, προκειμένου οι δανειολήπτες να μη χάσουν τα σπίτια τους και τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της αυτοκινητοβιομηχανίας, που έχει ζητήσει οικονομική στήριξη από το κράτος.

Μάλιστα, ο Ομπάμα τόνισε δίνοντας το στίγμα του, ότι είναι «άμεσα αναγκαίο ένα νομοσχέδιο για τις ρυθμιστικές αρχές, όχι εις βάρος του τολμηρού επιχειρηματικού πνεύματος του αμερικανικού καπιταλισμού, αλλά προκειμένου να αποκατασταθεί η αίσθηση της ισορροπίας στο σύστημα».

Οσον αφορά το θέμα του πολέμου και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, ο Ομπάμα δήλωσε πως θα συνεργαστεί με το στρατιωτικό επιτελείο της χώρας, προκειμένου να μειώσει τις δυνάμεις στο Ιράκ, να στηρίξει τις δυνάμεις στο Αφγανιστάν και να «συνθλίψει μια και διαπαντός την Αλ Κάιντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ