Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Απορρίπτουν συνομιλίες οι Ταλιμπάν

ΚΑΝΤΑΧΑΡ, ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Απέρριψαν οι Ταλιμπάν την πρόταση του Αφγανού εγκάθετου Προέδρου Χαμίντ Καρζάι, για ειρηνευτικές συνομιλίες, υπογραμμίζοντας σε δηλώσεις τους χτες, ότι θα εμπλακούν σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση μόνο όταν εγκαταλείψουν τη χώρα τους οι ξένες δυνάμεις κατοχής. Η πρόταση του Αφγανού Προέδρου ανέφερε ότι αν δεχτούν οι Ταλιμπάν να προχωρήσουν σε συνομιλίες με την κυβέρνηση, θα εγγυηθεί την προστασία του ηγέτη των ανταρτών Μουλά Ομάρ. Η απόρριψη της πρότασης ήρθε από τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ ο οποίος τόνισε ότι οι Ταλιμπάν θα συνεχίσουν την τζιχάντ ενάντια τόσο στις ξένες κατοχικές δυνάμεις όσο και στην κυβέρνηση Καρζάι.

Απειλές προς τη Γαλλία, εάν δεν αποσύρει τα κατοχικά της στρατεύματα από τη χώρα, φαίνονται να εξαπολύουν οι Ταλιμπάν, σύμφωνα με βίντεο που προβλήθηκε χτες στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο «αλ Αραμπίγια».

Παράλληλα, στο Αφγανιστάν συνεχίζεται η βία, με δύο επιθέσεις αυτοκτονίας την Κυριακή, εναντίον των κατοχικών δυνάμεων, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους δύο άμαχοι και 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Στο μεταξύ, στο Πακιστάν ξανάνοιξε το πέρασμα για τις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις ανεφοδιασμού, του Αφγανιστάν, ενώ συνεχίζονται και εκεί οι επιθέσεις αυτοκτονίας. Χτες παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχτηκε στο βορειοδυτικό Πακιστάν σε στρατιωτικό φυλάκιο, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς, ενώ ακόμα πέντε «ισλαμιστές» έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με το στρατό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ