Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΗ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ
«Θέλουμε αθλητές ανθρώπους»

Την αντίθεση στον αθλητισμό που βρίσκεται στη βαριά σκιά των μονοπωλίων και σε ό,τι αυτός δημιουργεί, εξέφρασε στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής

Με ειδική συνεδρίαση τίμησε χτες το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην Αίθουσα της Ολομέλειας, τους Ελληνες Ολυμπιονίκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008. Στην εκδήλωση παρενέβησαν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια» σημείωσε εκπροσωπώντας το ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Σπύρος Χαλβατζής, ευχόμενος «νέες νίκες στους Ολυμπιακούς στίβους αλλά και στον στίβο της ζωής».

Ο αθλητισμός, επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής, «αναμφίβολα συνδέεται με την ειρήνη», δυστυχώς όμως «σήμερα συνδέεται με την έννοια του κέρδους και του άκρατου ανταγωνισμού» και τόνισε ότι «η άμιλλα βρίσκεται στον αντίποδα του ανταγωνισμού». Ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «υπάρχουν βαριές σκιές που ρίχνουν καθημερινά τα μονοπώλια» στο θεσμό, αφού «αντί να τον θωρακίσουν τον έχουν πουλήσει στις πολυεθνικές στο όνομα της αγοράς» και «ο αγώνας ο τίμιος έχει μετατραπεί σε νίκη πάση θυσία».

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ελλάδα, τον χαρακτήρισε πολύτιμο όπλο για την ανάπτυξη της νεολαίας, «πιστεύουμε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός συστήματος σχολικού αθλητισμού που θα συνδέεται με το ερασιτεχνικό σωματείο» και τόνισε ότι «είναι επείγουσα ανάγκη να αποδίδονται αυτά που χρειάζονται στα ερασιτεχνικά σωματεία και στις ομοσπονδίες». Στην ίδια λογική ζήτησε να «μην ιδιωτικοποιηθούν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις αλλά να αξιοποιούνται από τη νεολαία ελεύθερα και δωρεάν».

Καταληκτικά, ο Σπύρος Χαλβατζής απευθύνθηκε στους αθλητές λέγοντας «εμείς θέλουμε αθλητές ανθρώπους, δε θέλουμε αθλητές υπερανθρώπους» και πρόσθεσε, «η ιδεολογία της εμπορευματοποίησης είναι πολύ επικίνδυνη για τον αθλητισμό» γι' αυτό «είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτή τη φιλοσοφία» αφού «αθλητισμός χωρίς αρχές και αξίες οδηγεί στις ρωμαϊκές αρένες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ