Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΤΑ - ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Απειλούνται με απολύσεις

Σε εργασιακή ανασφάλεια βρίσκονται 100 συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ΛΓ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων των νομών Αρτας - Πρέβεζας πληρώνοντας τα «σπασμένα» της πολιτικής ομηρίας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της κρατικής υποχρηματοδότησης που εφαρμόζεται και στον τομέα του Πολιτισμού.

Σύμφωνα με το ΠΔ 164/2004, μετά τη συμπλήρωση 24μηνης εργασίας δεν μπορούν να εργάζονται στον ίδιο φορέα. Ετσι οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να προσφεύγουν στα δικαστήρια, με το αζημίωτο μάλιστα, για ν' αποδείξουν το αυτονόητο, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

H 18η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας καθώς έχουν απολυθεί 17 συμβασιούχοι εργαζόμενοι και έχει απομείνει μόνο η διευθύντρια και μια διοικητική υπάλληλος με αποτέλεσμα να έχει κλείσει το κάστρο.

Για τα παραπάνω προβλήματα και τα ζητήματα προστασίας - φύλαξης και ανάδειξης της σημασίας των αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων των νομών Αρτας και Πρέβεζας μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του Σωματείου Συμβασιούχων ΥΠ.ΠΟ Αρτας - Πρέβεζας και του Σωματείου Συμβασιούχων ΒΔ Ελλάδας διεκδικώντας από την κυβέρνηση τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Μιλώντας εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Αρτας ο γενικός γραμματέας του Νικήτας Γλυνάτσης υπογράμμισε τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων. Καθώς με την αντιλαϊκή πολιτική τους φουσκώνουν την ανεργία και στο, συγκεκριμένο, περιθωριοποιούν την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ