Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ενάντια στην πολιτική που πνίγει τα Ταμεία

Συγκέντρωση και πορεία χτες, στο πλαίσιο της πανελλαδικής τρίωρης στάσης εργασίας στο Δημόσιο

Από τη χτεσινή πορεία των ταξικών δυνάμεων
Από τη χτεσινή πορεία των ταξικών δυνάμεων
Συγκέντρωση στην Ομόνοια πραγματοποίησαν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, με τη συμμετοχή εργαζομένων από το Δημόσιο, φαρμακοποιών και γιατρών, απαιτώντας να δοθούν άμεσα λύσεις στα χρόνια και οξυμένα προβλήματα που ταλανίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, σαν αποτέλεσμα των αντιασφαλιστικών πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων. Μαχητική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΠΑΔ πραγματοποίησαν χτες οι ταξικές δυνάμεις των δημοσίων υπαλλήλων και στη Θεσσαλονίκη. Στο Ηράκλειο, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στο Εργατικό Κέντρο και ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΑΔ.

Ο Δ. Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, μιλώντας στη συγκέντρωση της Αθήνας, κάλεσε σε έμπρακτη καταδίκη των αντιλαϊκών πολιτικών, των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών που τις στηρίζουν, με παράλληλη ενίσχυση του ταξικού πόλου.

Ακολούθησε πορεία στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων στο Δημόσιο (ΟΠΑΔ), όπου αντιπροσωπεία των ταξικών δυνάμεων συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή, Ν. Φαρμάκη, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον Οργανισμό. Ο γενικός διευθυντής σημείωσε ότι τα λεφτά που έδωσε αυτές τις μέρες ο ΟΠΑΔ είναι για να πληρωθούν οι γιατροί μέχρι τον περασμένο Απρίλη και οι φαρμακοποιοί μέχρι τον περασμένο Ιούνη.

Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), το οποίο επίσης δεν έχει λεφτά για να καταβάλλει εφάπαξ σε χιλιάδες δικαιούχους. Οταν η αντιπροσωπεία πήγε να μπει στο κτίριο, αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να την εμποδίσουν, χωρίς να τα καταφέρουν. Τελικά, συνάντηση δεν έγινε, λόγω απουσίας του προέδρου του Ταμείου. Λίγη ώρα νωρίτερα, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ είχε προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του ΤΠΔΥ (στο πλαίσιο συγκέντρωσης που είχε οργανώσει έξω από Ταμείο).

Τα αιτήματα των ταξικών δυνάμεων είναι μεταξύ άλλων: Αμεση κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, άμεση επιχορήγηση του ΤΠΔΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό με όλα τα αναγκαία κονδύλια, κανένας δανεισμός του ΤΠΔΥ, άμεση κρατική χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ και δωρεάν πλήρη περίθαλψη και παροχή φαρμάκων σε όλους, κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για φάρμακα και περίθαλψη και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ