Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Στη μάχη για την ισχυροποίηση του Σωματείου τους

Εγινε χτες η Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης

Ομόφωνα «ναι» στη συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κοραή, στην οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών μέσα και έξω από τα καράβια για την απεργία στις 10 Δεκέμβρη, ψήφισαν χτες οι μηχανικοί στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, εγκρίνοντας τον πλούσιο απολογισμό της ταξικής τους διοίκησης και τον προγραμματισμό, του οποίου ο βασικός άξονας είναι ότι οι μηχανικοί με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, με μεγαλύτερη απαιτητικότητα «συνεχίζουμε πιο δυναμικά, πιο μαχητικά, να βγούμε στην αντεπίθεση». «Με όπλο μας την ταξική πάλη, τον αγώνα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικούμε αιτήματα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές μας ανάγκες».

Παρουσιάζοντας την εισήγηση της διοίκησης, ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σ. Τσιμπόγλου αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη ναυτιλία, τις οποίες χαρακτηρίζει η ένταση της επίθεσης των εφοπλιστών και της πολιτικής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκής Ενωσης που τους στηρίζει, σε βάρος των ναυτεργατών σε όλα τα μέτωπα. Μίλησε για την εκφυλιστική πορεία στην οποία έχουν καταδικάσει την ΠΝΟ και το ΕΚ Πειραιά οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ (ΣΥΝ) για να υπηρετούν αυτή την πολιτική και κατέληξε: «Μπορούμε με τη συσπείρωση δυνάμεων, με την οργάνωση της πάλης σχεδιασμένα, οργανωμένα, επιτελικά να διαμορφώσουμε τους όρους της αντεπίθεσης. Ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος, όμως είναι όμορφος και πιο σύντομος για να αντιμετωπίσουμε την πολιτική του κεφαλαίου, για την επίλυση των προβλημάτων της εργατικής τάξης, της ναυτεργατικής οικογένειας».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους μηχανικούς, που όλες είχαν ως βασικό στοιχείο ότι πρέπει να συμβάλουν και με τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές που βρίσκονται σε εξέλιξη, για πιο ισχυρή, πιο μαχητική ΠΕΜΕΝ ώστε να συνεχίσει να αποτελεί βασικό στήριγμα για ολόκληρη την εργατική τάξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ