Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
«Ζητείται στρουμπουλός άντρας με άσπρα γένια»...

Η στήλη δημοσιεύει την παρακάτω «επιστολή» που «έφτασε» στην εφημερίδα μας:

«Κύριε Διευθυντά.

Αν και δεν είμαι συμπαθών, ωστόσο αναγνωρίζω τη συνέπεια και την εγκυρότητα της εφημερίδας σας. Νομίζω όμως ότι είστε υπερβολικοί στις εκτιμήσεις σας για την οικονομική κρίση, η οποία βέβαια έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε όλους μας. Το σύστημα ωστόσο δε βρίσκεται σε αδιέξοδο. Εχει ΛΥΣΕΙΣ! Μόλις μέσα σε μία μέρα, δύο διαφορετικές ειδήσεις που αφορούν σε μία μόνο χώρα, τη Γερμανία, το αποδεικνύουν.

Η πρώτη είδηση λέει ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW "πρόκειται να καταργήσει πολλές εκατοντάδες προσωρινές θέσεις εργασίας στη Λιψία, επιπλέον του μεγάλου σχεδίου της για κατάργηση περίπου 8.100 θέσεων εργασίας σε διάφορες χώρες του κόσμου (...) Πρόκειται για περίπου 500 θέσεις (και...) μία μείωση της παραγωγής της κατά 65.000 μονάδες μέσα στο 2008. Η Volkswagen σχεδιάζει να διακόψει την παραγωγή της για τρεις βδομάδες την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων (...) Το μέτρο αφορά περίπου 16.000 εργαζόμενους και θα ισχύσει από τις 18 Δεκεμβρίου μέχρι τις 11 Ιανουαρίου. Παρόμοια μέτρα ανακοίνωσαν τις τελευταίες βδομάδες και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες μεταξύ των οποίων οι γερμανικές Opel, Daimler(Mercedes)και BMW".

Τι λέει όμως η άλλη είδηση; "Ζητείται χαρούμενος, στρουμπουλός άντρας, κατά προτίμηση με άσπρα αφράτα γένια, χωρίς ποινικό μητρώο, έτοιμος να εργαστεί σκληρά για ένα μήνα". Η Γερμανία αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη Αγιων Βασίληδων και πρέπει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να τους βρει και να τους εκπαιδεύσει, αποκαλύπτει μεγάλο γραφείο ευρέσεως εργασίας. Οι Γερμανοί φέτος αποφάσισαν, ίσως για να ξεχάσουν την οικονομική κρίση, να αυξήσουν και να εμπλουτίσουν τις παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις σε κάθε πόλη με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αρκετοί Αγιοι Βασίληδες για να διασκεδάσουν τα παιδιά σε εμπορικά κέντρα, χριστουγεννιάτικες αγορές και πάρτι. "Το να είναι κάποιος Αγιος Βασίλης δεν είναι εύκολη δουλειά. Για να πούμε την αλήθεια ελάχιστοι έχουν αυτό το χάρισμα", τόνισε ο Γενς Βίτενμπέργκερ, υπεύθυνος για την εξεύρεση Αγιων Βασίληδων στο γραφείο Jobcafe του Μονάχου. Ο υπεύθυνος του γραφείου επισημαίνει πως οι υποψήφιοι πρέπει να είναι φιλικοί προς τα παιδιά, αξιόπιστοι και να έχουν ικανότητες ηθοποιού. "Η αναζήτηση Αγιων Βασίληδων έχει ξεκινήσει σε όλη τη χώρα. Αν και η δουλειά είναι κουραστική, είναι καλύτερη από το να είσαι άνεργος", λέει χαρακτηριστικά ο Βίτενμπέργκερ. "Ενας Αγιος Βασίλης κερδίζει 60 ευρώ την ώρα, δεν είναι και άσχημα;", καταλήγει.

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρόν για τους απολυμένους της BMW και της Μερσέντες! Να γίνουν "Αγιοι Βασίληδες"! Εύκολη, ευχάριστη και κοινωνικά αποδεκτή δουλειά! Βέβαια είναι μόνο για ένα μήνα, αλλά από το να περάσεις τα Χριστούγεννα με κονσέρβες, κάτι είναι κι αυτό. Αλλωστε είναι μια δουλειά με προοπτικές, π.χ. λαγουδάκι το Πάσχα κλπ. Συνεπώς νομίζω ότι αν θέλετε να χτυπήσετε το σύστημα, πρέπει να πείθετε κιόλας.

Μετά τιμής

Ιωάννης Κακομοίρογλου

πρώην μηχανολόγος βιομηχανίας, νυν "σύζυγος Μπάρμπι" σε μεγάλο πολυκατάστημα»...


Γρηγόρης ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ
*Οι ειδήσεις είναι αληθινές και προέρχονται από το ΑΠΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ (2004-12-19 00:00:00.0)
ΠΕΜΠΤΗ (2003-12-25 00:00:00.0)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ (2002-11-23 00:00:00.0)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ (2002-11-22 00:00:00.0)
ΤΡΙΤΗ (2002-01-01 00:00:00.0)
Αντ' αυτών, τα ΜΑΤ (1998-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ