Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προανήγγειλε τη λήψη νέων κατασταλτικών μέτρων

H λήψη κατασταλτικών μέτρων στην κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας Ευρωπαϊκής Ενωσης «φρούριο», προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος μεταναστών σε αυτήν, είναι κατά τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή η απάντηση στο πρόβλημα που βιώνουν χιλιάδες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Αυτό προέκυψε από την απάντηση που έδωσε στη Βουλή, σε Επίκαιρη Ερώτηση του Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος για μια ακόμα φορά έδειξε το ρατσιστικό και ξενοφοβικό του πρόσωπο.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι σε επίπεδο ΕΕ γίνονται βήματα «που οδηγούν σταδιακά στη δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου μεταναστών» και έσπευσε να αποδώσει τα εύσημα στη Γαλλική Προεδρία του Ν. Σαρκοζί. Κοινός στόχος, ανέφερε, είναι η θωράκιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με την καθιέρωση εντατικότερων και ουσιαστικότερων ελέγχων και, μάλιστα, η Ελλάδα πρότεινε στην ΕΕ να λειτουργήσει σχετικό κέντρο διαχείρισης στον Πειραιά.

Ακόμα, προανήγγειλε αυστηροποίηση των διαδικασιών νομιμοποίησης, οι οποίες, σύμφωνα και με αποφάσεις της ΕΕ, δε θα γίνονται με γενικές αποφάσεις νομιμοποίησης, αλλά μόνο «κατά περίπτωση στο πλαίσιο των εθνικών νομοθεσιών για ανθρωπιστικούς ή οικονομικούς λόγους».

Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης αποκάλυψε για μια ακόμα φορά το πραγματικό ρατσιστικό του πρόσωπο, φτάνοντας στο σημείο να θεωρήσει τους μετανάστες υπεύθυνους, γιατί «έχει επανέλθει η φυματίωση και δημιουργείται η ανάγκη να μετατραπεί ξανά η "Σωτηρία" από γενικό νοσοκομείο σε νοσοκομείο θώρακος»! Στο ξενοφοβικό του ξέσπασμα, κατηγόρησε τους μετανάστες, λέγοντας για άλλη μια φορά ότι έχουν κατακλύσει το μαιευτήριο «Ελενα» και δεν μπορούν να πάνε σε αυτό Ελληνες «γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση, δεν υπάρχει χώρος». Και πρόσθεσε: «Βγάζουμε έξω τους εγκληματίες, να ξαναέρθουν πίσω στο σπίτι μας, στη γειτονιά μας, γιατί δε χωράνε οι φυλακές που γέμισαν από τους μετανάστες», ήταν η κατάληξη του ρατσιστικού του παραληρήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ