Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα για την Ειδική Αγωγή

Εκπρόσωποι είκοσι εφτά μαζικών φορέων, συλλόγων και σωματείων συμμετείχαν σε σύσκεψη την περασμένη Κυριακή

Από πρόσφατη παράσταση μαζικών φορέων στο υπουργείο Παιδείας
Από πρόσφατη παράσταση μαζικών φορέων στο υπουργείο Παιδείας
Συνέχιση και ένταση του αγώνα για τη διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν Ειδικής Αγωγής, αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών, μόνιμο προσωπικό στις μονάδες Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας, λύση στα προβλήματα υποδομής των Ειδικών Σχολείων αποφάσισαν μία σειρά φορείς σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν προχτές, Κυριακή. Στη σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης του συντονισμού προκειμένου να απαιτήσουν αγωνιστικά λύσεις στα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής τα οποία συνεχίζονται και εντείνονται. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να γίνει νέα σύσκεψη στις 14 Δεκέμβρη.

Επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεων είναι η αυριανή, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρίες, την οποία αποφασίστηκε να τιμήσουν αγωνιστικά με συμμετοχή στο συλλαλητήριο - πορεία από την Ομόνοια στο Μέγαρο Μαξίμου στις 6 μ.μ.

Τη σύσκεψη διοργάνωσαν ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Τυφλών Μαθητών Ειδικού Δημοτικού Τυφλών στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΑΤ, Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής. Συμμετείχαν επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η ΕΣΚ Τυφλών και συνδικαλιστές των ΑμΕΑ, των εκπαιδευτικών κλπ. καθώς και εκπρόσωποι από 14 Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και 3 Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερα απασχόλησε τη σύσκεψη το πρόβλημα που προέκυψε με τη μεταφορά των μαθητών, αφού με ευθύνη υπουργείου και Νομαρχιών, 700 περίπου παιδιά δεν πήγαν σχολείο από την αρχή της χρονιάς γιατί δεν υπάρχουν λεωφορεία για να τα μεταφέρουν. Για μια ακόμα φορά στη σύσκεψη εκφράστηκε η απαίτηση για οριστική λύση στο πρόβλημα μέσα από ένα αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, που θα διαθέσει κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση.

Στη σύσκεψη, ανάμεσα σε άλλα, τονίστηκε η ανάγκη να δυναμώσει ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ, ο οποίος συνενώνει τη δράση των γονιών των ΑμΕΑ γύρω από όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα εκφράστηκε η αλληλεγγύη των συμμετεχόντων στον αγώνα των εργαζομένων και των γονιών του ΚΕΑΤ που κινητοποιούνται για να γλιτώσουν το Κέντρο από την πολιτική ιδιωτικοποίησης και διάλυσης της Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ