Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ενοχη η πολιτική της «αποκέντρωσης» και ιδιωτικοποίησης

Ανακοίνωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και της Νομαρχίας Αθηνών, για το τεράστιο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει σχετικά με τη μεταφορά των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες στα σχολεία τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ. Σύμφωνα με την καταγγελία, για 15 ημέρες η κυβέρνηση της ΝΔ και ο νομάρχης του ΠΑΣΟΚ έπαιζαν «μπαλάκι» τις αγωνίες μαθητών και γονιών, ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον και σήμερα αποκαλύπτονται: «Η μεν κυβέρνηση με μια κατάπτυστη τροπολογία, που φορτώνει το βάρος της μεταφοράς στις σχολικές επιτροπές, ο δε νομάρχης με τη διατήρηση της υπάρχουσας απαράδεκτης κατάστασης».

«Σήμερα, ακόμα και να μη σταματήσει κανένα δρομολόγιο, 700 παιδιά με αναπηρίες εγγεγραμμένα στα Ειδικά Σχολεία στο λεκανοπέδιο της Αττικής θα παραμείνουν στα σπίτια τους με κίνδυνο να μπουν στις τάξεις με τη νέα χρονιά. Το πρόβλημα αυτοί το δημιούργησαν και συνειδητά δε θέλουν να το λύσουν, αφού χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι νομάρχες τους, στο όνομα της ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ήδη περιορισμένης δημόσιας Ειδικής Αγωγής, στήριζαν το υπάρχον απαράδεκτο και επικίνδυνο σύστημα μεταφοράς», τονίζει η ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Αναφορικά με την κυβερνητική τροπολογία, η ΚΟΑ επισημαίνει ότι προχωράει παραπέρα «τα σχέδια της ΕΕ για ιδιωτικοποίηση συνολικά και άλλων πλευρών της λειτουργίας των σχολείων ξεκινώντας από τα Ειδικά, αφού φορτώνει τις σχολικές επιτροπές με την "αρμοδιότητα" να αναθέτουν αυτές στους ιδιώτες τη μεταφορά, αλλά ακόμη και την καθαριότητα, τα έργα ανακατασκευής και άλλες ανάγκες των σχολείων, δηλαδή χορός επιχειρηματιών και εργολάβων, φόρτωμα ακόμη περισσότερων βαρών στις πλάτες των γονιών».

Το ΚΚΕ στήριξε και στηρίζει τους αγώνες των ΑμΕΑ και επισημαίνει ότι η ρίζα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν «βρίσκεται στην αντιλαϊκή πολιτική της αποκέντρωσης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, της εκχώρησης δηλαδή βασικών κρατικών ευθυνών και αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μέσω αυτής στις επιχειρήσεις».

«Απαιτούμε να μη σταματήσει η μεταφορά κανενός μαθητή ούτε για μια μέρα», επισημαίνει η ΚΟΑ στην ανακοίνωσή της και διεκδικεί: «Δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή, με αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και απ' ευθείας κρατική χρηματοδότηση. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις μονάδες Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού. Καμία επιβάρυνση για κανένα λόγο στους γονείς».

Καλεί δε, τους εργαζόμενους, ειδικότερα τους γονείς των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, «να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να καταδικάσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα κόμματα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ., που με την πολιτική τους και τους εκπροσώπους τους στην ΤΑ υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, και να μετατρέψουν την 3η Δεκέμβρη από μέρα εξιλέωσης του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων σε μέρα αγώνα και διεκδίκησης για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ