Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πλαίσια μακριά από τις ανάγκες και αντιδημοκρατικές ενέργειες

Απόπειρα καπελώματος των φοιτητών από τις δυνάμεις ΕΑΑΚ - ΣΥΝ στη συνεδρίαση της ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ

Την προσπάθεια των υπολοίπων δυνάμεων στην ΠΟΣΔΕΠ «να περιορίσουν τη συζήτηση στα πλαίσια των ΑΕΙ, αγνοώντας στον έναν ή τον άλλο βαθμό την ανάγκη συνολικής απάντησης», καταγγέλλει στους πανεπιστημιακούς η ΔΗΠΑΚ. Συγκεκριμένα, η ΔΗΠΑΚ εξηγεί ότι: «Το πλαίσιο που κατέθεσε η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ) επικεντρώνει αποκλειστικά στην κριτική της νεοφιλελεύθερης πολιτικής με προτάσεις που κινούνται στη λογική μιας "άλλης διαχείρισης" και μορφές κινητοποιήσεων που αδυνατίζουν σε αυτή τη φάση την πάλη για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

«Οι δυνάμεις της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, επιβεβαιώνοντας τις πρόσφατες εκτιμήσεις της ΔΗΠΑΚ, προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τους φοιτητές και υποτάσσονται στους σχεδιασμούς της ΕΑΑΚ και των όποιων δυνάμεων του ΣΥΝ στο φοιτητικό κίνημα, λειτουργώντας σαν συγκοινωνούντα δοχεία στην προσπάθεια να πατρονάρουν το φοιτητικό κίνημα. Αυτή η πρακτική εκφράστηκε και στην τελευταία κινητοποίηση που έγινε με πρωτοβουλία της ΕΑΑΚ, όπου η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έσπευσε να την καλύψει με κάλεσμα εξ ονόματος της ΠΟΣΔΕΠ χωρίς απόφαση κανενός οργάνου της!» καταγγέλλει η ΔΗΠΑΚ.

Οσο για τις δυνάμεις ΑΚΙΠΑΝ (ΠΑΣΟΚ) και ΑΡΜΕ (κομμάτι του ΣΥΝ) με κοινό τους πλαίσιο στη ΔΕ, «περιορίστηκαν σε γενικές αναφορές διαχειριστικής λογικής για την κρίση, ενώ προβάλλουν αιτήματα για τα εκρηκτικά προβλήματα των ΑΕΙ που εγκλωβίζουν το κίνημα στη λογική του ευρωμονόδρομου με το επιχείρημα ότι "δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς"», σημειώνει η ΔΗΠΑΚ.

ΕΑΑΚ - ΣΥΝ καπελώνουν τους φοιτητές

Την προσπάθεια των ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να καπελώσουν συλλόγους φοιτητών και δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, εμφανιζόμενοι στη συνεδρίαση της ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ ως... εκπρόσωποι των φοιτητών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η ΠΚΣ, σημειώνοντας ότι οι παραπάνω φοιτητικές δυνάμεις βρήκαν συμπαραστάτη «με αποδεδειγμένη από τα πριν συμφωνία κάτω από το τραπέζι» τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) πανεπιστημιακών!

Οπως εξηγεί η ΠΚΣ, κανένας φοιτητικός σύλλογος δεν είχε απόφαση συμμετοχής εκπροσώπων του στη ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ και τα μέλη των φοιτητικών παρατάξεων ΕΑΑΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πήγαν εκεί προκειμένου «να προδιαθέσουν τη συνεδρίαση της ΠΟΣΔΕΠ με το ψεύτικο επιχείρημα ότι αυτά που θα πουν τα έχουν αποφασίσει όλοι οι φοιτητές και το κίνημα».

Η ΔΗΠΑΚ πανεπιστημιακών, ακριβώς επειδή δεν ήταν η πρώτη φορά που επιδιώχτηκε από τις συγκεκριμένες παρατάξεις να καπελωθεί το φοιτητικό κίνημα σε μια συνεδρίαση της ΠΟΣΔΕΠ, έθεσε σε ψηφοφορία την πρόταση να τοποθετούνται από εδώ και στο εξής στις συνεδριάσεις της ΠΟΣΔΕΠ φοιτητές με βάση αποφάσεις των συλλόγων τους, ψηφισμένες από τις γενικές τους συνελεύσεις. Την πρόταση αυτή, που υιοθετήθηκε τελικά, την υπερψήφισαν όλα τα μέλη της Διοικούσας, εκτός από την παράταξη της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ...

Τα στελέχη των ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συνέχισαν στη λογική του «καπελώματος» και δηλώθηκαν ως εκπρόσωποι συλλόγων αυθαίρετα! Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν βγήκε να μιλήσει ο «σύλλογος φοιτητών Παντείου», δηλαδή το μέλος των ΕΑΑΚ που το έπαιζε σύλλογος, παραδέχτηκε ότι οι προτάσεις του ουδέποτε έχουν συζητηθεί και αποφασιστεί στο σύλλογο φοιτητών του Παντείου, αλλά ισχυρίστηκε ότι ...θα αποφασιστούν σήμερα στη γενική συνέλευση του συλλόγου!

Η ΠΚΣ αποκαλύπτει τα παραπάνω κομπρεμί των παρατάξεων, που προσπαθούν να επιβάλουν το δικό τους σχεδιασμό ως σχεδιασμό του κινήματος, μακριά κι έξω από τις συλλογικές διαδικασίες των ίδιων των φοιτητών (με τη βοήθεια ενίοτε και συγκεκριμένων εκδοτικών κέντρων).

«Αυτή η τακτική, όχι μόνο δε συμβάλλει να αναπτυχθεί το φοιτητικό κίνημα, να είναι αποτελεσματικό και οργανωμένο για να διεκδικεί με βάση τις σημερινές ανάγκες των φοιτητών, αλλά στόχο έχει να μετατρέψει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών σε εργαλείο προώθησης των συμφερόντων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η ΠΚΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα της Πανσπουδαστικής ΚΣ προς τους πανεπιστημιακούς (2009-04-08 00:00:00.0)
Να ενισχυθεί η δύναμη που παλεύει για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών (2009-03-31 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από το άσυλο (2009-01-08 00:00:00.0)
Στην απεργία το αγωνιστικό ραντεβού (2008-12-03 00:00:00.0)
Κάλεσμα για πολιτική υπονόμευση του νόμου - πλαισίου (2008-09-16 00:00:00.0)
Στημένα παιχνίδια στις πλάτες του φοιτητικού κινήματος (2007-05-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ