Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΝΟ
Αποφάσισε απεργία μόνο για Αττική

Εμπόδιο στην αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων στέκεται, ακόμα μια φορά, η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΠΝΟ, ενώ εντείνεται αμείωτα η ολομέτωπη αντεργατική επίθεση, στην οποία πρωτοστατούν οι εφοπλιστές. Σε χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, απορρίπτοντας την πρόταση που κατέθεσαν ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ (και την οποία υποστήριξε ο πρόεδρος της Ενωσης Μαγείρων) για πανελλαδική πανναυτεργατική κινητοποίηση, η πλειοψηφία πήρε απόφαση για 24ωρη απεργία μόνο όμως στην Αττική. Στην ίδια κατεύθυνση, για αύριο Τετάρτη κηρύχτηκε απεργία επιλεκτικά, σε 5 εταιρείες.

Η απόρριψη του διεκδικητικού πλαισίου που πρότειναν ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ (με το οποίο έχουν ήδη πάρει απόφαση για απεργία στο λιμάνι του Πειραιά) το οποίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, ήρθε να επιβεβαιώσει το ρόλο της συμβιβασμένης πλειοψηφίας στην υπονόμευση των εργατικών αγώνων. Οι εκπρόσωποι των δύο ταξικών σωματείων ξεκαθάρισαν ότι αυτά θα δώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη μάχη για τη συσπείρωση και οργάνωση δυνάμεων σε κάθε μονάδα πλοίου, αλλά και έξω από τα καράβια, για την κλιμάκωση των αγώνων και απεργιών, σε γραμμή σύγκρουσης και ρήξης με την αντιλαϊκή πολιτική.

Η αυριανή απεργία - που ξεκινά απόψε τα μεσάνυχτα - αφορά τις εταιρείες: ΣΑΟΣ, GA Ferries του Αγούδημου, ΝΕΛ του Απ. Βεντούρη, ΚΑΛΛΙΣΤΗ του Σπανού και Υδραϊκή Ναυτική Εταιρεία. Οι εταιρείες αυτές οφείλουν μισθούς μηνών στα πληρώματα, αλλά και τα αναδρομικά από την εφαρμογή της ΣΣΕ του 2008. Συνολικά οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας προωθούν ντε φάκτο την πλήρη εφαρμογή του διαλυτικού κανονισμού 3577/92 της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη ακινητοποιήσει περίπου 36 πλοία από τα 83 ακτοπλοϊκά, παραβιάζοντας την 10μηνη επάνδρωση και δρομολόγηση των ακτοπλοϊκών πλοίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ