Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ
Ματαίωσε τις κινητοποιήσεις

Στη ματαίωση των κινητοποιήσεων πριν ακόμα ξεκινήσουν, κατέληξε, με απόφασή της, η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) της ΠΟΕ ΟΤΑ, ύστερα από συνάντηση που είχε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα με τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Π. Γεωργιάδη.

Ενας από τους λόγους των κινητοποιήσεων ήταν ότι στο νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία υπήρχε τροπολογία - ύστερα από πρόταση της ΚΕΔΚΕ - που, μεταξύ άλλων, ανέθετε την καθαριότητα στους ιδιώτες. Τελικά, αποσύρθηκε και έμεινε το μέρος που προβλέπει την άρση καταλογισμών σε βάρος δήμων που έχουν αναθέσει την καθαριότητα σε δημοτικές επιχειρήσεις (μέχρι το τέλος του 2009, θα κλείσουν ή θα μετατραπούν στη νέα μορφή που προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων). Ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, δήλωσε χθες στη Βουλή ότι αναμένει κοινή πρόταση της ΚΕΔΚΕ και της ΠΟΕ ΟΤΑ, αφήνοντας το ζήτημα ανοιχτό...

Η ματαίωση των κινητοποιήσεων επιτρέπει να περάσει «αναίμακτα» το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία, που εντείνει τον κατασταλτικό της χαρακτήρα, επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, διαιωνίζει το καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων στην Κοινωνική Πρόνοια και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ