Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του ΚΚΡΟ

Με την ψήφιση του νέου Προγράμματος του κόμματος και την εκλογή των καθοδηγητικών του οργάνων, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), που πραγματοποιήθηκαν στις 29 και 30 Νοέμβρη στη Μόσχα.

Η νέα ΚΕ του ΚΚΡΟ, που αποτελείται από 143 τακτικά και 105 αναπληρωματικά μέλη, εξέλεξε 16μελές Προεδρείο και 10μελή Γραμματεία.

Στη θέση του Προέδρου της ΚΕ του ΚΚΡΟ, επανεκλέχτηκε ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ενώ Α` Αντιπρόεδρος της ΚΕ εκλέχτηκε ο Ιβάν Μέλνικοφ, και Β` Γραμματέας ο Βλαντιμίρ Κάσιν.

Στις εργασίες του συνεδρίου του ΚΚΡΟ συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος είχε διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕ του ΚΚΡΟ, Γκ. Ζιουγκάνοφ. Συμμετείχε, επίσης, στις εργασίες της ενημερωτικής συνάντησης, που διοργάνωσε την 1η Δεκέμβρη το ΚΚΡΟ, για τις εξελίξεις στη Ρωσία και στον κόσμο.

Στις εργασίες του συνεδρίου του ΚΚΡΟ και της ενημερωτικής συνάντησης, πήρε μέρος και ο Θανάσης Παφίλης, γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Ο Θ. Παφίλης, στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Ι. Μέλνικοφ, Α` Αντιπρόεδρο της ΚΕ του ΚΚΡΟ, για ζητήματα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ