Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Γνώριζαν οι ΗΠΑ για τις επιθέσεις

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, ΒΟΜΒΑΗ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως σχετικά με τις συντονισμένες επιθέσεις στη Βομβάη την περασμένη Τετάρτη, που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 188 άνθρωποι και πάνω από 300 να τραυματιστούν. Σύμφωνα με αξιωματούχους, που επικαλούνται αμερικανικά ΜΜΕ, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει τον Οκτώβρη την Ινδία για «πιθανή απειλή», που θα δεχόταν η Βομβάη με επιθέσεις από θαλάσσης εναντίον εμπορικών κέντρων και ξενοδοχείων. Το αμερικανικό δίκτυο ABC, επίσης, αναφερόμενο σε έρευνες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στις κάρτες SIM των κινητών τηλεφώνων των δραστών που βρέθηκαν μετά τις επιθέσεις στη Βομβάη, αποκάλυψαν «θησαυρό πληροφοριών» για τις διασυνδέσεις των δραστών.

Η Ινδία επαναλαμβάνει τη θέση ότι οι δράστες εκπαιδεύτηκαν και οργανώθηκαν στο γειτονικό Πακιστάν, «πιθανότατα σε στρατόπεδα ισλαμιστών ανταρτών».

Το Πακιστάν, από την πλευρά του, δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπήρξε κυβερνητική ανάμειξη στο μακελειό της Βομβάης, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι κάλεσε την Ινδία να παράσχει αποδείξεις για την εμπλοκή της χώρας του στις επιθέσεις, υποσχόμενος συνεργασία, εφόσον αυτές παρουσιαστούν.

Εν τω μεταξύ, χτες σε νέα επίθεση που σημειώθηκε στο κρατίδιο Ασαμ αυτή τη φορά, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν, όταν ισχυρή έκρηξη έπληξε επιβατική αμαξοστοιχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ