Κυριακή 15 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
Δεύτερο μέρος της ΝΑΤΟικής επέμβασης η... πολιτική χειραγώγηση...

ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ γνώριζαν μετά την τυπική λήξη των επιδρομών στο Κοσσυφοπέδιο πως δεν είχαν επιτευχτεί όλοι οι στόχοι... Εντάξει, η άναρχη, άνομη και εκρηκτική κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο θα εξακολουθούσε να παραμένει ο «εφεδρικός παράγοντας» μέχρι την επόμενη έκρηξη (Μαυροβούνιο, Βοϊβοδίνα), είχαν μείνει όμως κάτι «υπόλοιπα». Οπως η παραμονή του Γιουγκοσλάβου Προέδρου, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στην εξουσία, η οποία κρίθηκε ιδιαιτέρως επικίνδυνη, αν όχι για κάτι άλλο... παρά για τις όποιες «επιπλοκές» που θα μπορούσε να προκαλέσει σε άλλους λαούς της υφηλίου το όποιο μήνυμα προέκυψε από τη στάση της ηγεσίας αυτής της χώρας και της γενναίας αντίστασης στου γιουγκοσλαβικού λαού καθ' όλη τη διάρκεια των 78ήμερων βομβαρδισμών!

Την ίδια μέρα που ο γγ του ΝΑΤΟ Χ. Σολάνα κηρύσσει επίσημα τον τερματισμό των βομβαρδισμών κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, (10 Ιούνη 1999), στην Κολωνία της Γερμανίας οι υπερδυνάμεις με τους συμμάχους τους υπογράφουν το - προσχεδιασμένο καθώς φαίνεται... -Σύμφωνο Σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το διαβόητο «Σύμφωνο Σταθερότητας» δεν ήταν παρά η συνέχιση του πολέμου με άλλα πιο δόλια μέσα, για την πολλαπλή χειραγώγηση των Βαλκανίων και την - όσο το δυνατόν ανεμπόδιστη - μετατροπή τους σε ένα ακόμη ξέφραγο αμπέλι «ελεύθερης αγοράς»...

Ενα μήνα μετά, στις 30 Ιούλη 1999, οι ηγέτες των επεμβατικών δυνάμεων ξαναγυρίζουν πανηγυρικά και θριαμβευτικά... στον τόπο του αρχικού εγκλήματος, κάνοντας στο Σαράγεβο (πρωτεύουσα του ΝΑΤΟικού προτεκτοράτου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης), τη διάσκεψη κορυφής των χωρών και φορέων του Συμφώνου Σταθερότητας... Εκεί, οι ιμπεριαλιστές δίνουν ο ένας στον άλλο συγχαρητήρια και οι Αμερικανοί δίνουν με νόημα στους «ενωμένους Ευρωπαίους» το λογαριασμό των καταστροφών που έκαναν όλοι μαζί στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας για να τον πληρώσουν... βέβαια οι λαοί της Γηραιάς Ηπείρου!

Ο,τι, λοιπόν, δεν κατάφεραν στη Σερβία τα 1.150 ΝΑΤΟικά υπερσύγχρονα μαχητικά, οι 21.000 τόνοι βομβών, οι χιλιάδες βόμβες εμπλουτισμένου ουρανίου, οι, κατά τα άλλα, «απαγορευμένες» βόμβες βλημάτων διασποράς και η υπερδραστήρια ύπνωση της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας και κοινής γνώμης μέσω της γιγάντιας ΝΑΤΟικής προπαγανδιστικής μηχανής, που «παγίδευσε» τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου, έμελλε να το καταφέρει - μεσοπρόθεσμα τουλάχιστον... - ο δόλιος τρομοκρατικός και αποσταθεροποιητικός μηχανισμός του «Συμφώνου Σταθερότητας».

Η σερβική αντιπολίτευση «ενώθηκε» στην... Ουγγαρία!

Στα θεμέλια αυτού του ...«συμφώνου» στηρίχτηκαν οι μηχανισμοί προπαγάνδας, κατασκοπίας και πολιτικής χειραγώγησης που επιχείρησαν ΗΠΑ και ΕΕ στην πλάτη της, μετά τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς, Σερβίας. Μόνον η Ουάσιγκτον είχε ξοδέψει μέσα σε μερικούς μήνες πάνω από 77,2 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να στρατολογήσει υποστηριχτές και στελέχη για να συγκροτήσουν τη λεγόμενη «Σερβική Δημοκρατική Αντιπολίτευση» και να πλάσει το «ενωτικό, αδιάφθορο και πατριωτικό» προσωπείο του Βόγισλαβ Κοστούνιτσα.

Δεν έτρεχαν, όμως, μόνον οι πακτωλοί των αμερικανικών δολαρίων για το «πλάσιμο» των πρωταγωνιστών της νέας πολιτικής σκηνής στη Σερβία. Αμερικανοί, Βρετανοί, Γάλλοι και Γερμανοί, αλλά και κερδοσκόποι διεθνούς φήμης, όπως ο Τζορτζ Σόρος, πατώντας στα βάσανα του ταλαιπωρημένου, από τον πόλεμο και το εμπάργκο, σερβικού λαού, έστησαν εντός και εκτός Σερβίας μία καλολαδωμένη μηχανή προπαγάνδας, πλήθος «ινστιτούτων», «δεξαμενών σκέψης», ή «ανεξάρτητα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και δημοκρατικά έντυπα». Το αρχηγείο για την πολιτική χειραγώγηση της Σερβίας είχε στηθεί από νωρίς στο λεγόμενο «Κέντρο ΗΠΑ» στη Βουδαπέστη με περιφερειακό επόπτη της όλης εκστρατείας τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Κροατία, Γουίλιαμ Μοντγκόμερι, και «καθοδηγητές» της «σερβικής αντιπολίτευσης» καμιά τριανταριά πράκτορες των «υπηρεσιών» CIA, USAID και DIA, «εμπειρογνώμονες» σε θέματα αντικατασκοπίας, προπαγάνδας, στρατιωτικής τεχνολογίας και ανατρεπτικών δραστηριοτήτων.

Μέχρις ότου ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς απομονωθεί από κομματικά στελέχη της παράταξής του, αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας και ορκιστεί, δύο μέρες μετά τις διαδηλώσεις της 5ης Οκτώβρη, ο Βόγισλαβ Κοστούνιτσα, είχε παραταχθεί γύρω από την ΟΔ Γιουγκοσλαβίας η πανέτοιμη ΝΑΤΟική στρατιωτική μηχανή. Ολως «τυχαίως» πλήθος «στρατιωτικών ασκήσεων» γίνονταν σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Κροατία, είτε μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, είτε την επομένη (25 Σεπτέμβρη) των γιουγκοσλαβικών προεδρικών εκλογών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ