Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι... απόντες

Εκμεταλλευόμενοι τα οξυμένα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών, που υποφέρουν εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, οι «νεόκοποι» δήθεν αγροτοσυνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, με «ουρά» το ΣΥΝ, συνεχίζουν να δουλεύουν για την υπονόμευση της ενότητας, της δυναμικής και της αποτελεσματικότητας των αγώνων τους. Είναι αυτοί, που όλα τα χρόνια, απουσιάζοντας από τους αγώνες υπερασπίζονται με «νύχια και με δόντια» την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, αλλά τώρα εμφανίζονται ως οι... «μοντέρνοι ηγέτες» των αγροτικών κινητοποιήσεων, για την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων, βαδίζοντας στο δρόμο της υπονομευτικής δράσης των «αγροτοπατέρων» της ΝΔ.

Βέβαια, για να το πετύχουν αυτό, «πατούν» στη θέληση για αγώνα των χιλιάδων νέων αγροτών, που απειλούνται με ξεκλήρισμα και βάζουν μπροστά τις διαβόητες... «Ενώσεις Νέων Αγροτών», που αποτελούν «εφεύρημα» της συμβιβασμένης ηγεσίας της ΠΑΣΕΓΕΣ. Και οργανώνοντας κινητοποιήσεις, όπως η χτεσινή στον Πλατύκαμπο, με αιτήματα «κομμένα» και «ραμμένα» στα μέτρα σύμφωνα με τις υποδείξεις των πατρώνων τους, προσπαθούν να «πνίξουν» την αγωνιστική διάθεση των αγροτών που συμμετέχουν, στο βωμό του πολιτικού καιροσκοπισμού τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το αίτημα της «Συντονιστικής Επιτροπής» που έστησαν, όπου τα μέλη της, στην πλειοψηφία τους στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι η... χορήγηση άτοκου δανείου, λες και ένα επιπλέον χρέος σε όσα υπάρχουν, θα σώσει τους αγρότες.

Κατά τα άλλα τα «ακομμάτιστα» και «ανεξάρτητα» στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ - στελέχη του, ήταν χτες στον Πλατύκαμπο - όχι μόνο δε λένε κουβέντα για την αιτία του προβλήματος, που βρίσκεται στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά χαρακτηρίζουν ως «μη ρεαλιστικά» τα αιτήματα του συνεπούς αγροτικού κινήματος, που δείχνουν τη διέξοδο και την προοπτική της μικρομεσαίας αγροτιάς και συνεχίζουν τη συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος της ΠΑΣΥ.


Ε.ΤΖ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ