Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
Περιμένουν ένα χρόνο να πληρωθούν

Καθόλου ευοίωνο το μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς τους μικροκατασκευαστές γεωργικών μηχανημάτων, που αναμένουν επί μήνες την εκταμίευση των ενισχύσεων από το «Σχέδιο Βελτίωσης» του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης προκειμένου να πληρώσουν στοιχειώδεις υποχρεώσεις. Απαντώντας σε σχετική Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλ. Κοντός, αρνήθηκε να δεσμευτεί για την καταβολή των χρημάτων μέχρι τα Χριστούγεννα, επικαλούμενος καθυστερήσεις στον έλεγχο των φακέλων.

«Δεν μπορώ να δεσμευτώ γιατί κατατίθενται πάρα πολλοί φάκελοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Κοντός. Οπως είπε, «υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση, όμως οι δυνατότητες που υπάρχουν στις υπηρεσίες μας δεν είναι απεριόριστες. Ασκούμε πιέσεις ώστε να γίνουν οι έλεγχοι των φακέλων και οι οικονομικές υπηρεσίες να εξοφλούν όσο γίνεται νωρίτερα τα σχέδια βελτίωσης».

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», τόνισε η Δ. Μανωλάκου σημειώνοντας ότι «είναι περιπτώσεις που φθάνουν από έξι μήνες έως ένα χρόνο», και απαίτησε: «Να δεσμευτείτε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα αυτοί οι άνθρωποι θα πάρουν τα λεφτά που έχουν εγκριθεί». Υπενθύμισε πως «η συνήθης διαδικασία είναι ότι μετά τη μικρή προκαταβολή ολοκληρώνεται το έργο και μέσα σε ένα - δύο μήνες το πολύ πληρώνονται όλη την ενίσχυση (...). Τα χρήματα έχουν έρθει». Οπως είπε, το ΚΚΕ απαιτεί τη δέσμευση γιατί το αίτημα των επαγγελματιών «είναι δίκαιο και νόμιμο» και «αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν γιορτές και να πληρώσουν μισθούς και δώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ