Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΣΚΟΤ ΝΤΕΡΙΚΣΟΝ
Οταν η Γη σταματήσει

Το ίδιο θέμα, σχεδόν το ίδιο σενάριο, έχει γυριστεί ταινία το 1951, από τον γνωστό στην εποχή του Ρόμπερτ Γουάιζ. Η ταινία τότε είχε θεωρηθεί από πολλούς θεατές και κριτικούς σαν μια προσπάθεια ενίσχυσης του ψυχρού πολέμου. Η σημερινή ταινία άνετα μπορεί να θεωρηθεί σαν μια προσπάθεια ενίσχυσης της αντιτρομοκρατίας, παρότι προσπαθεί να κρυφτεί κάτω από το μανδύα της μάχης για το περιβάλλον.

Ενα διαστημόπλοιο προσγειώνεται στη σημερινή Αμερική. Από το εσωτερικό του βγαίνει ένας κύριος που νοιάζεται για την ισορροπία του διαστήματος, το οποίο κινδυνεύει από τον πλανήτη Γη, τον οποίο καταστρέφουν οι κάτοικοί του. Ο κύριος αυτός επιθυμεί να μιλήσει στους ηγέτες της Γης, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί στην Αμερική, και να τους συστήσει σύνεση!

Η συνάντηση αυτή δε θα γίνει ποτέ, αφού η Αμερική την εμποδίζει. Ο κύριος του διαστημοπλοίου, όμως, που είχε έρθει να πείσει τους ηγέτες ή να καταστρέψει τη Γη, για να μη χαθεί η ισορροπία του διαστήματος, γνωρίζει μια νεαρή κυρία και μέσω αυτής το συναισθηματισμό των ανθρώπων. Φεύγει για το διάστημα σίγουρος, πια, ότι οι άνθρωποι, τελικά, δε θα καταστρέψουν τη Γη!

Εγώ τι να πω; Ο,τι πουν οι άνθρωποι του διαστήματος! Αυτοί ξέρουν!

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Τζένιφερ Κόνελι, Κάθι Μπέιτς, Τζον Χαμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ