Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Επιχείρηση τρομοκράτησης μεταναστών

Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση μεταναστών για τον ξυλοδαρμό Αφγανού
Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση μεταναστών για τον ξυλοδαρμό Αφγανού
Ενταση της τρομοκρατίας κατά των μεταναστών από διάφορες ομάδες, με την ανοχή της αστυνομίας, και μεγάλος αριθμός συλλήψεων γίνεται τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα. Οπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι μετανάστες, εθνικιστές και διάφορα «φασιστοειδή», εκμεταλλεύονται τη γενική «αναμπουμπούλα» και απολαμβάνοντας την προστασία της αστυνομίας, χτυπούν και κυνηγούν μετανάστες.

Οπως σημειώνει στον «Ρ» ο εκπρόσωπος της Ενωσης Εργαζομένων Μπαγκλαντές Ηλίας Αχμεντ, «τις τελευταίες μέρες ακραίοι εθνικιστές "την έχουν στημένη" σε στέκια μεταναστών. Καθώς γυρίζουν αργά το βράδυ στα σπίτια τους, μετανάστες που δουλεύουν σε εστιατόρια και αλλού, όπου τους βρίσκουν τους ξυλοκοπούν και τους τρομοκρατούν». Εκ μέρους της Αφγανικής Κοινότητας, ο Ζαχέρ Μαχμάτ καταγγέλλει στον «Ρ» ότι «προχτές το βράδυ στην πλατεία Αττικής χτύπησαν 4-5 Σύρους. Ηταν 10-15 άτομα αυτοί που τους επιτέθηκαν», σημειώνει και προσθέτει: «Κάθε μέρα αστυνομικοί και άλλοι χτυπούν μετανάστες».

Παράλληλα, έχουν πολλαπλασιαστεί οι συλλήψεις και οι προειδοποιήσεις απέλασης μεταναστών από την αστυνομία. Με πρόσχημα τα γνωστά «πλιάτσικα» που διαδραματίστηκαν σε καταστήματα τις τελευταίες μέρες, μετανάστες ξυλοκοπούνται βάναυσα και μεταφέρονται ομαδικά στα αστυνομικά τμήματα. Τη Δευτέρα το βράδυ εκτυλίχτηκαν σκηνές άγριας βίας και ανελέητου ξύλου στην Ομόνοια. Ομάδα αστυνομικών πηγαινοερχόταν από την πλατεία Ομόνοιας στο παρακείμενο Αστυνομικό Τμήμα μεταφέροντας διαρκώς μετανάστες, αφού πρώτα τους ξυλοκοπούσε βάναυσα.

Τα όποια μεμονωμένα περιστατικά παραβατικότητας δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι, ούτε - πολύ περισσότερο - δικαιολογούν την αστυνομία να βασανίζει και να φτάνει στα όρια κατάχρησης εξουσίας πάνω σε ανθρώπους που είναι ανυπεράσπιστοι, άοπλοι, χωρίς κανένα δικαίωμα. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι στο όνομα της «πάταξης της εγκληματικότητας» έχει μπει σε εφαρμογή το σχέδιο εκδίωξης των μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ