Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πρόκληση

Η κυβέρνηση και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, μαζί με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου δε χάνουν ευκαιρία να στέλνουν μηνύματα προς τους εργαζόμενους να ...«κάτσουν καλά» και να αποδεχτούν την ιδέα ότι στο όνομα της οικονομικής κρίσης θα μειωθεί ακόμα περισσότερο το εισόδημά τους, θα κινδυνέψουν να μείνουν χωρίς δουλειά και συνολικά θα σηκώσουν τα βάρη και τις επιπτώσεις μιας κρίσης, για την οποία δε φέρουν την παραμικρή ευθύνη.

Η επιχειρηματολογία τους δε θα μπορούσε παρά να κινείται στο πλαίσιο της γενικής γραμμής που έχει χαράξει η οικονομική ολιγαρχία και η ΕΕ. Ολοι αυτοί που καλούν τους εργαζόμενους να υποταχθούν στις επιδιώξεις του κεφαλαίου να τη βγάλει «καθαρή» και να μη διακοπεί ο κύκλος της κερδοφορίας του, ζητούν και επιμένουν στην εφαρμογή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων στην κοινωνία.

Ο εκβιασμός τους είναι ολοφάνερος: Οι επιχειρηματίες απειλούν ότι θα κλείσουν οι επιχειρήσεις τους, η κυβέρνηση επικαλείται τη ...στενότητα που έχουν τα δημοσιονομικά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εκβιάζει, λέγοντας ότι πρέπει να μπει φρένο στις ...«παροχές», εξαιτίας του υψηλού δημόσιου χρέους και του μεγάλου κόστους που έχει ο κρατικός δανεισμός.

Η λογική τους προκλητική: Το Δημόσιο, στην προσπάθειά του να στηρίξει το κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις έχει ξοδέψει τόσα πολλά, που πλέον δεν υπάρχουν καν ψίχουλα για να δώσει στους εργαζόμενους. Και επειδή το κράτος δεν μπορεί να δανείζεται με επιτόκια 4% και 5%, όποιος έχει πρόβλημα επιβίωσης ας πάει αυτός στους τραπεζίτες να πάρει καταναλωτικό δάνειο με επιτόκιο 10% και 15%...


Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ