Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
«Πλαγιοκοπούν το αγροτικό κίνημα»!

Ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας για το κάλεσμα «κοινού αγώνα» των αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ

Να αποφύγει τις παγίδες, τόσο των αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ, όσο και των «αγωνισταράδων» του ΠΑΣΟΚ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ). Σε ανακοίνωσή της σχετικά με κάλεσμα σε «κοινό αγώνα» που έκαναν οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ, η ΕΟΑΣΝΛ καταγγέλλει ότι «χωρίς ντροπή συνεχίζουν να πλαγιοκοπούν το αγροτικό κίνημα».

Η ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ έχει ως εξής: «Ολοι γνωριζόμαστε σ' αυτό τον τόπο. Ειδικά οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ, που κυριαρχούν στην ΕΑΣ, έχουν δώσει δείγματα γραφής για την πολιτική και συνδικαλιστική συμπεριφορά τους και στάση όχι μόνο απέναντι στους μικρομεσαίους αγρότες, αλλά συνολικότερα στους εργαζόμενους. Πρόσφατο παράδειγμα η θερμή υποδοχή του κ. Καραμανλή στο Βόλο από τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ΕΑΣ Λάρισας, όπου εκτός των επαίνων για την πολιτική του, προέβλεψαν, ταυτόχρονα, και άλλη μια 8ετία καραμανλικής πρωθυπουργίας. ΄Η να θυμίσουμε πριν 3 χρόνια το στημένο και σικέ παιχνίδι στον κόμβο Πλατυκάμπου της εθνικής οδού, όπου με τη φωτογραφία του Καραμανλή στα τρακτέρ έδιναν ρεσιτάλ υποκρισίας στα ΜΜΕ για κόψιμο ή όχι της εθνικής οδού.

Να θυμηθούμε την επιθετική τους μανία ενάντια στους μικρομεσαίους αγρότες όπου στο όνομα του Μητρώου Αγροτών και του μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότη πολεμάνε με νύχια και δόντια να τους πάρουν τις επιδοτήσεις, τα δικαιώματα, τις αποζημιώσεις και τα χωράφια τους.

Να θυμηθούμε τους ύμνους που κάνουν υπέρ της ΚΑΠ της ΕΕ και της πολιτικής ξεκληρίσματος των μικρών, υπέρ των μεγάλων. Την πολιτική τους να ανοίγουν εμπορικά κέντρα ως επιχειρηματίες, την ώρα που οι μικρομεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται;

Να θυμηθούμε το "φίλε, Αλέκο", όπου τον προέτρεπαν να κλείσει το εργοστάσιο ζάχαρης και να το μετατρέψει σε κερδοφόρα επιχείρηση βιοαιθανόλης;

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για τα έργα και τις ημέρες αυτών των αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ, που πουλώντας το "φωτοστέφανο" της συμμετοχής τους στους παλιότερους ηρωικούς αγώνες της αγροτιάς, εξαγόρασαν δόξα και θέσεις "παρά τω πλευρώ" της εξουσίας και της κυβέρνησης για να χτυπήσουν από τα μέσα το αγροτικό κίνημα.

Γι' αυτό και χωρίς ντροπή συνεχίζουν να πλαγιοκοπούν το αγροτικό κίνημα, φορώντας τη μάσκα της ενότητας και του αγώνα και στέλνοντας καλέσματα φιλίας στην ΕΟΑΣΝΛ για κοινό αγώνα.

Τους απαντάμε: Ευχαριστούμε δε θα πάρουμε. Καλούμε τη μικρομεσαία αγροτιά να αποφύγει τις παγίδες, τόσο των αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ, όσο και των νεόκοπων αγωνισταράδων του ΠΑΣΟΚ, που τώρα θυμήθηκαν τα προβλήματα της αγροτιάς, φυσικά, με το αζημίωτο, δηλαδή με έπαθλο την αναρρίχηση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Καλούμε τους αγρότες να δυναμώσουν τους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, που στα πλαίσια της ΠΑΣΥ δίνει αγώνα για μια άλλη αγροτική πολιτική στη χώρα μας. Κόντρα στην ΚΑΠ της ΕΕ και υπέρ της μικρομεσαίας αγροτιάς και του λαού γενικότερα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ωρα για ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος (2009-01-30 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα 12 του Γενάρη η πανελλαδική κινητοποίηση (2009-01-08 00:00:00.0)
Στις 12 Γενάρη ξανά στους δρόμους (2008-12-30 00:00:00.0)
«Κλώνοι» και «μεταλλαγμένοι» (2004-11-13 00:00:00.0)
Αγώνας με σαφές περιεχόμενο και προοπτική (2003-01-12 00:00:00.0)
... και οι «αγωνισταράδες» (2002-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ