Κυριακή 31 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και οι «αγωνισταράδες»

Σήμερα, όμως, γίνεται μια ακόμα «εκδήλωση» για τον γιορτασμό του Κιλελέρ. Την οργανώνουν η Νομαρχία Λάρισας και ο δήμος Κιλελέρ και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, κάποιων κομμάτων της αντιπολίτευσης και οι «ηγέτες» των ξεπουλημένων τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ. Ολο το «κακό συναπάντημα», δηλαδή, καθώς όλοι αυτοί από κοινού στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οποία και αντιμάχεται στους δρόμους η μικρομεσαία αγροτιά.

Μαζί με τους «στυλοβάτες» της αντιαγροτικής πολιτικής θα «γιορτάσουν» το Κιλελέρ και ο «γνωστοί και μη εξαιρετέοι» αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ - Κοκκινούλης, Νασίκας, Σιδηρόπουλος, Μποτός, Τσακίρης και ΣΙΑ - οι οποίοι διακρίθηκαν στην τελευταία μεγάλη αγροτική κινητοποίηση για τις ικανότητές τους στη διάλυση των μπλόκων και στην επιχείρηση εφησυχασμού των αγροτών. Οι εν λόγω αγροτοσυνδικαλιστές εμφανίζονται, τώρα, σαν «αγωνισταράδες», οι οποίοι «συνεχίζουν με συνέπεια και "τσαμπουκά" τον αγώνα» για τα δίκαια των αγροτών.

Βεβαίως οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν τι επιδιώκουν και ποιον υπηρετούν, αλλά για να μάθουν και οι «μη γνωρίζοντες» ας μας απαντήσουν οι «αγωνισταράδες»: Ποιος και γιατί «ψιθύριζε στο αυτί» των βαμβακοπαραγωγών ότι ο Αργύρης θα κρατήσει την υπόσχεσή του και θα επιδοτηθεί όλη η εντός ΟΣΔΕ παραγωγή; Ποιος και γιατί προσκαλούσε τον Λαλιώτη να επισκεφτεί τον Τύρναβο εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων και του απένειμε τον «τίτλο» του «επίτιμου προέδρου» της επιτροπής αγώνα των παγετόπληκτων; Ποιος και γιατί έδωσε το σύνθημα «τους ζυγούς λύσατε» και διαλύθηκε το μπλόκο των Τεμπών;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ