Κυριακή 31 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Νίκη - θρίαμβος των ταξικών δυνάμεων

Θριάμβευσαν οι ταξικές δυνάμεις στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της εξελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. O συνδυασμός «Εργατική Αγωνιστική Ενότητα», που υποστηρίχτηκε από την ΕΣΑΚ και άλλους ταξικούς συνδικαλιστές, κατέχει, πλέον, 16 από τις 23 θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο, αυξάνοντας κατά τέσσερις τις έδρες σε σχέση με τ' αποτελέσματα των αρχαιρεσιών που έγιναν πριν τρία χρόνια, στο 24ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο. Αντίθετα, οι δυνάμεις όλων των άλλων παρατάξεων που συμμετείχαν στις εκλογές - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Ανεξάρτητος Ενωτικός Συνδυασμός Εργαζομένων» (ΑΕΣΕ) -στηρίζεται από την Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΝ- και «Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων» ΑΚΕ (ΝΑΡ) - μειώθηκαν. Στις εκλογές ψήφισαν 196 αντιπρόσωποι έναντι 185 που είχαν ψηφίσει στο 24ο Συνέδριο και τ' αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  • Η «Εργατική Αγωνιστική Ενότητα» έλαβε για το ΔΣ 133 ψήφους και 16 έδρες έναντι 96 ψήφων και 12 εδρών που είχε, ενώ αύξησε τους αντιπροσώπους της στη ΓΣΕΕ από 3 σε 4, λαμβάνοντας 94 ψήφους.
  • Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ υπέστη σημαντική μείωση, αφού για το ΔΣ έλαβε 41 ψήφους και 5 έδρες, από 56 ψήφους και 7 έδρες που είχε λάβει στο 24ο Συνέδριο, ενώ δεν έχει, πλέον, κανένα αντιπρόσωπο στη ΓΣΕΕ - είχε έναν - αφού έλαβε μόνο 8 ψήφους.
  • Πεσμένη και η παράταξη της ΔΑΚΕ, η οποία έλαβε για το ΔΣ 16 ψήφους και 2 έδρες από 24 ψήφους και 3 έδρες που είχε και δεν εξέλεξε κανένα αντιπρόσωπο στη ΓΣΕΕ.
  • Η παράταξη του ΣΥΝ έχασε και τη μία έδρα που είχε, λαμβάνοντας μόνο 5 ψήφους έναντι 8 ψήφων που είχε λάβει στο προηγούμενο συνέδριο και δεν εξέλεξε κανένα αντιπρόσωπο στη ΓΣΕΕ, αφού πήρε μόνο μία ψήφο.
  • Η παράταξη του ΝΑΡ δε λαμβάνει καμία έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο - είχε μόνο μία ψήφο - και δεν εκλέγει κανένα αντιπρόσωπο στη ΓΣΕΕ, καθώς δεν έλαβε καμία ψήφο.
«Καρπός» της αγωνιστικής στάσης

Η νέα, ακόμα μεγαλύτερη νίκη των ταξικών δυνάμεων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας δεν ήρθε ως «κεραυνός εν αιθρία», αλλά αποτελεί «καρπό» της συνεπούς αγωνιστικής ταξικής στάσης των συνδικαλιστών της «Εργατικής Αγωνιστικής Ενότητας», σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου τόσο στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, όσο και στα σωματεία της δύναμής του. Και βεβαίως, το νικηφόρο αποτέλεσμα του ψηφοδελτίου της παράταξης αποτελεί «σφραγίδα» εμπιστοσύνης των χιλιάδων εργαζομένων του νομού Λάρισας σ' αυτή τη συνεπή αγωνιστική στάση. Και, ταυτόχρονα, αποτελεί ανανέωση της εντολής για συνέχιση του αγώνα υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων της περιοχής. Το νικηφόρο αποτέλεσμα των ταξικών δυνάμεων σε ένα από τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα της χώρας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία τούτες τις δύσκολες μέρες, που η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει τα μέτρα κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη στήριξη των συναινετικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Διότι, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ενεργοποίηση των εργαζομένων προς αυτή την κατεύθυνση.

Με μεγαλύτερη δύναμη

Σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός της «Εργατικής Αγωνιστικής Ενότητας» επισημαίνει ότι θα συνεχίσει, αταλάντευτα, με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να αγωνίζεται για τα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης. Και δεσμεύεται ότι θα εργαστεί δραστήρια για την άνοδο του βαθμού οργάνωσης και της πάλης της εργατικής τάξης της περιοχής, για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής και για τη δημιουργία προϋποθέσεων για τη δημιουργία μιας φιλολαϊκής πολιτικής και για να δυναμώσει μέσα στο τοπικό συνδικαλιστικό κίνημα το ταξικό ρεύμα που εκφράζεται από το ΠΑΜΕ. Καταλήγοντας στην ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι με όλες της τις δυνάμεις θα δουλέψει για την επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής απεργίας, που έχει αποφασίσει ομόφωνα το 25ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για την Τετάρτη, 3 Απρίλη, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, στην οποία καλεί να πάρουν μέρος όλοι οι εργατοϋπάλληλοι του νομού αψηφώντας την εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο στα Τρόφιμα - Ποτά (2016-02-23 00:00:00.0)
Πρωτιά για το ΠΑΜΕ σε Ρόδο και Λευκάδα (2007-02-16 00:00:00.0)
Ανοδος των ταξικών δυνάμεων (2000-11-21 00:00:00.0)
Πολυσήμαντη νίκη (1999-04-01 00:00:00.0)
Πρωτιά των ταξικών δυνάμεων (1999-03-31 00:00:00.0)
Ενισχυμένη η ΕΣΑΚ στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων (1997-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ