Τετάρτη 31 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πρωτιά των ταξικών δυνάμεων

Τις 12 από τις 23 έδρες της νέας διοίκησης κατέλαβε η ΔΑΣ

Οι ταξικές δυνάμεις αναδείχτηκαν πρώτες και με διαφορά, από τη χθεσινή ψηφοφορία στα πλαίσια του εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας,καθώς η ΔΑΣ κατέλαβε 12 από τις 23 έδρες της νέας διοίκησης του ΕΚΛ. Τα αποτελέσματα βγήκαν αργά χτες βράδυ.

Η νίκη αυτή ήταν αναμενόμενη, εκφρασμένη από την πλειοψηφία των συνέδρων, αλλά και των εργαζομένων της Λάρισας, οι οποίοι έχουν αναπτύξει έντονη δράση ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, με μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στα 185 έγκυρα ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στις κάλπες, η ΔΑΣ έλαβε 96 ψήφους, καταλαμβάνοντας την απόλυτη πλειοψηφία στο όργανο. Εξέλεξε επίσης 3 αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 55 ψήφους και 7 έδρες στο ΔΣ. Με 22 ψήφους ανέδειξε 1 αντιπρόσωπο και για τη ΓΣΕΕ. Η ΔΑΚΕ έλαβε 26 ψήφους και 3 έδρες στο ΔΣ. Η "Αυτόνομη Παρέμβαση" έλαβε 8 ψήφους και 1 έδρα στο ΔΣ.

Στο προηγούμενο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, η ΔΑΣ είχε λάβει 58 ψήφους στα 173 έγκυρα ψηφοδέλτια, εκλέγοντας 8 συμβούλους της στο ΔΣ και 2 αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Η ΠΑΣΚΕ είχε λάβει 76 ψήφους και 10 έδρες στο ΔΣ. Η ΔΑΚΕ είχε λάβει 27 ψήφους και 4 έδρες. Η "Αυτόνομη Παρέμβαση" είχε 10 ψήφους και 1 έδρα, ενώ 2 ψήφους και καμιά έδρα, είχε λάβει η συνδικαλιστική παράταξη του ΔΗΚΚΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ