Τετάρτη 31 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΗΜΝΟΣ
Συγκρότηση ισχυρού κινήματος ειρήνης

Κάλεσμα στο λαό της Λήμνου να αντιδράσει στα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ - κυβέρνησης, απευθύνει η Αχτιδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ

Κάλεσμα στο λημνιακό λαό να αντιδράσει στα σχέδια ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκής Ενωσης - κυβέρνησης για διχοτόμηση του Αιγαίου, για νέα χάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια με το αίμα των λαών, συγκροτώντας ισχυρό κίνημα ειρήνης με αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση απευθύνει το προεδρείο της Αχτιδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στη Μύρινα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνδιάσκεψης διαπιστώθηκε η ανάγκη έντασης της προσπάθειας από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το χτίσιμο του Αντιμονοπωλιακού Αντιιμπεριαλιστικού Δημοκρατικού Μετώπου και στη Λήμνο, εκτιμώντας ότι το Μέτωπο αυτό είναι μονόδρομος για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης από κυβέρνηση και ΕΕ στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, των αγροτοκτηνοτρόφων και των επαγγελματοβιοτεχνών. Είναι μονόδρομος για την απόκρουση του βάρβαρου πολεμοκάπηλου προσώπου του ιμπεριαλισμού που με τα όργανά του, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ άναψε φωτιές στην περιοχή μας, στα Βαλκάνια.

Εκτιμήθηκε, επίσης, ότι επιμέρους μέτωπα που οδηγούν στο ΑΑΔΜ είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Παιδεία και η Ειρήνη. Επισημάνθηκε δε, ότι αυτή η κυβέρνηση με την όλη πολιτική που ακολουθεί και μετά τη στάση που κράτησε στην υπόθεση Οτσαλάν και την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, είναι επικίνδυνη για τον τόπο μας και πρέπει άμεσα να παραιτηθεί. Η Αχτιδική Συνδιάσκεχη του ΚΚΕ καλεί το λαό της Λήμνου να εκδηλώσει την αντίθεσή του στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των ευρωλάγνων συνεταίρων της, στην "κόλαση" της ΟΝΕ, που επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερα δεινά για όλους, ενισχύοντας εκλογικά και οικονομικά το ΚΚΕ στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Η Αχτιδική Συνδιάσκεψη εξέλεξε νέα Αχτιδική Επιτροπή με Γραμματέα της τονΓιάννη Πλάντζο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ