Τετάρτη 31 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το μπαστούνι

ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ εκτίμηση διαπιστώσαμε ότι έχουν την επίσκεψη Πριμακώφ στο Βελιγράδι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ. Με το που απογειώθηκε το αεροπλάνο του Ρώσου πρωθυπουργού απογειώθηκαν και τα βομβαρδιστικά από το Αβιάνο.

***

Δυστυχώς όμως, το πρώτο πήγε στη Βόννη και τ' αλλά πάλι στην Πρίστινα και στην Ποντγκόριτσα. Πόλεις που μέχρι χτες καλά καλά δε γνωρίζαμε ότι υπάρχουν και έχουν καταφέρει να αναδειχτούν σε προπύργια της αξιοπρέπειας όλων των λαών της Βαλκανικής.

****

Και αυτό που φαίνεται πλέον περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι ότι αν και οι διακρατικές πρωτοβουλίες έχουν βέβαια τη δική τους σημασία και ειδικό βάρος, μόνο οι λαοί είναι αυτοί που μπορούν να δώσουν πραγματική λύση στο πρόβλημα.

****

Η λαϊκή κατακραυγή σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αποδεδειγμένο και στο παρελθόν ότι είναι πιο ισχυρή από κάθε βομβαρδιστικό και μπορεί να κάνει κάθε υπερφίαλο πλανητάρχη να... καταπιεί το μπαστούνι του γκολφ του.

****

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ είναι γνωστό ότι "στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται", ως γνωστόν φαίνεται πως ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τη φασαρία με το Κόσσοβο και να κάνουν τις "δουλίτσες τους".***

Πρώτος και καλύτερος ο κλασικός "μουλωχτός" κύριος Λαλιώτης, που τούτη τη βδομάδα διάλεξε για να περάσει το νομοσχέδιο για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, αλλά και μία τροπολογιούλα φοροαπαλλαγών για την εταιρία "Αττικό Μετρό", αυτή με το "μετροπόντικα".

***

Και φυσικά, ως γνωστόν, ο Γιάννος Παπαντωνίου, που όλως τυχαίως έκλεισε όπως μόνο αυτός ξέρει την υπόθεση της Ιονικής, όπου έγινε βέβαια χαμός σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και μάλλον μετά από πολύ καιρό θα μάθουμε τι πραγματικά συνέβη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ