Τετάρτη 31 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανέλαβαν δράση τα φερέφωνα

Στην αντεπίθεση περνά τις τελευταίες μέρες μερίδα των ΜΜΕ, τα οποία, εκφράζοντας συγκεκριμένα οικονομικά και άλλα συμφέροντα, επιχειρούν να υποστηρίξουν τη χωρίς όρους και προφάσεις υποταγή της κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Η "Εξουσία", για παράδειγμα, στο χτεσινό άρθρο της διαπιστώνει ότι "η εμμονή στο κλισέ της ελληνοσερβικής φιλίας παραδίδει τη χώρα αμαχητί στα χέρια της Τουρκίας, η οποία επιθυμεί να διασφαλίσει για τον εαυτό της το προνόμιο του πλέον σίγουρου και αξιόπιστου συμμάχου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή". Αρα, να μπούμε και εμείς πιο βαθιά στο ΝΑΤΟ - άραγε, πόσο ακόμα; - να υπηρετούμε πιο πιστά τα συμφέροντα των ΗΠΑ, μήπως και πάρουμε κανένα ψίχουλο από την εύνοια των αφεντικών της "νέας τάξης".

Ας μην ανησυχεί η "καλή" εφημερίδα. Η κυβέρνηση Σημίτη σε αυτή την κατεύθυνση πορεύεται με όση ταχύτητα μπορεί και δε χρειάζεται "βουκέντρα". Φερέφωνα, που να δικαιολογούν και "εκλαϊκεύουν" το προσκύνημα στις ΗΠΑ, ναι, χρειάζεται και προφανώς αυτό το ρόλο ανέλαβε να παίξει η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Υ. Γ. Μήπως δε γνωρίζει η διεύθυνση της εφημερίδας τι θα ζητήσουν οι ΗΠΑ από την ελληνική κυβέρνηση, για να γίνουμε "αξιόπιστοι σύμμαχοι";


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ