Τετάρτη 31 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΠΡΩΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ"
Τι "δεν μπορούμε" ή τι "δεν πρέπει";

Οι μέρες που ζούμε είναι ιστορικές. Οχι μόνο γιατί πέφτουν βόμβες, αλλά γιατί μαζί με τις βόμβες αναπτύσσεται - σε παράλληλη πορεία με αυτές - μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα, η οποία μόνο από μυαλά, που, ή συμφωνούν με τις βόμβες, ή υποκρίνονται ότι τάχα διαφωνούν με τις βόμβες, θα μπορούσε να προωθείται.

Ας σταχυολογήσουμε μερικές από τις "τροχιοδεικτικές βολές" αυτής της προπαγάνδας.

***

1ο: Ποιο νομίζετε ότι είναι το μέγιστο πρόβλημα, ο μέγιστος κίνδυνος - όπως τον αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση - που δημιουργεί ο πόλεμος στη γειτονιά μας; Μήπως το πρόβλημα είναι η σφαγή αμάχων; Μήπως είναι η ταφή κάτω από τα συντρίμμια ολόκληρων πόλεων ανεπιβεβαίωτου ακόμα αριθμού μωρών παιδιών, γυναικών, ηλικιωμένων; Μήπως είναι η πέραν κάθε αρχής Δικαίου εισβολή του ΝΑΤΟ σε μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα; Ε, όχι βέβαια. Αγαπητοί αναγνώστες, το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι άλλο. Είναι ότι, αν ο πόλεμος κρατήσει κι άλλο, τότε θα υπάρξουν, λέει, δυσκολίες στην πορεία ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ! Κι όμως. Είναι τόσο διεστραμμένοι οι άνθρωποι, που ακόμα και τούτη την ώρα μιλούν για ΟΝΕ! Που ακόμα και την ανέξοδη και την κίβδηλη "αντίρρησή" τους στους βομβαρδισμούς - αφού πρώτα έβαλαν την υπογραφή τους για τους βομβαρδισμούς - θέλουν να την προσαρμόσουν στη φιλοΟΝΕδίτικη επιχειρηματολογία του "μονόδρομου"!

***

2ο: Ενα από τα προκλητικότερα στιγμιότυπα της εν λόγω προπαγάνδας είναι και τα περί ...ανθρωπιστικής βοήθειας (!), που θα στείλει, λέει, η κυβέρνηση στους πληγέντες. Το διατυμπανίζουν ο κ. Σημίτης, ο κ. Γ. Παπανδρέου, η κ. Β. Παπανδρέου, το διατυμπανίζουν ολημερίς τα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Εξαιρετικά. Αφού σας βομβαρδίσουμε, μετά θα σας στείλουμε και μια ...ανθρωπιστική βοήθεια! Ετσι, κύριε Σημίτη;

***

3ο: "Πρώτα η Ελλάδα"! Ιδού το ακρογωνιαίο σύνθημα της κυβέρνησης (σ.σ.: της ελληνικής κυβέρνησης, αφού το "Πρώτα η Γερμανία", το "DEUTSCHLAND UBER ALLES", είναι παλιότερο και ανήκει στην κυβέρνηση του Χίτλερ...). Το "πρώτα η Ελλάδα" που ανακαλύφθηκε από τους "Γεωργαλάδες" του "εκσυγχρονισμού", πλασάρεται με μανία κατά τη ...μετά Οτσαλάν εποχή, ώστε να πειστεί ο ελληνικός λαός για την "ορθότητα" της κυβερνητικής πολιτικής. Να πειστεί για ποιο πράγμα, δηλαδή, ο λαός; Οτι κάθε ξεπούλημα (τελευταίο, η Ιονική), κάθε δοσιλογικού τύπου αθλιότητα (υπόθεση Οτσαλάν), κάθε ραγιάδικη συμπεριφορά (υπόθεση "S - 300"), κάθε ιμπεριαλιστική σύμπραξη (ΝΑΤΟική επιδρομή στη Σερβία) είναι, όχι μόνο "συγχωρητέα" πράξη, αλλά και "επιβεβλημένη" (!), αφού αυτό προτάσσει το "πατριωτικό" καθήκον!!! Από πότε οι καταδότες, οι προσκυνημένοι και οι συνεργάτες των δολοφόνων λογίζονται σαν "πατριώτες"; Από τότε, που ο κ. Σημίτης και οι "καλαμαράδες" του αποφάσισαν να καταφύγουν στα πιο επαίσχυντα συνθήματα της εθνικοφροσύνης για να λανσάρουν την εθελοδουλία και το φαταουλικό ατομισμό του μεγάλου κεφαλαίου σαν "πατριωτισμό"!

***

4ο: "Μα, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;", είναι, επίσης, ένα από τα προπαγανδιστικά τερτίπια εκείνων που ανερυθρίαστα υποστηρίζουν ότι "δεν μπορούσαμε" να πούμε όχι στο ΝΑΤΟ και στους βομβαρδισμούς, γιατί - εκτός των άλλων - αυτός ο ...τόσο "συμμαχικός" οργανισμός θα προκαλούσε πόλεμο Ελλάδας - Τουρκίας (σ.σ.: αυτό από μόνο του δεν είναι επαρκής απόδειξη ότι πρέπει να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το ΝΑΤΟ;). Εν πάση περιπτώσει, η συζήτηση περί του "τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε" είναι παλιά. Ο Α. Παπανδρέου στις πρώτες μέρες της εξουσίας του, όταν τον ρωτούσαν πού πήγαν εκείνα τα, προ 1981, ...σοσιαλιστικά του συνθήματα, έλεγε: Βρε παιδιά, δεν είναι ότι δε θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε... Οσοι για μια ακόμα φορά επικαλούνται το "δεν μπορώ", πολύ απλά "δε θέλουν". Γι' αυτό και η συζήτηση πρέπει να μετατοπιστεί από το "τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε" στο "τι πρέπει και τι δεν πρέπει" να κάνουμε.

***

Οι κομμουνιστές είναι σαφείς: Δεν πρέπει να παραδίδουμε τον Οτσαλάν στους Τούρκους. Δεν πρέπει να υποτασσόμαστε σε εντολές των ΗΠΑ, όπως αυτές για τους"S - 300". Δεν πρέπει να βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Σερβία και να συνομολογούμε στο βομβαρδισμό της. Δεν πρέπει να αφήσουμε το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ να μας οδηγήσουν - με μαθηματική ακρίβεια αυτό κάνουν - είτε σε πόλεμο με την Τουρκία είτε σε καταστάσεις, που θα υποβοηθούν τις επιδιώξεις τους, για διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου. "Πρώτα ο ελληνικός λαός"! Αυτό είναι που πρέπει να πρυτανεύσει. Προϋπόθεση για να πάει μπροστά ο ελληνικός λαός και ο τόπος είναι να αφήσει "πίσω" του το ΝΑΤΟ, τους"συμμάχους" και τους "εταίρους".

Ν. ΜΠ.

"Πρώτα η Ελλάδα"! Ιδού το ακρογωνιαίο σύνθημα της κυβέρνησης. Της ελληνικής κυβέρνησης, αφού το "Πρώτα η Γερμανία", το "DEUTSCHLAND UBER ALLES", είναι παλιότερο και ανήκει στην κυβέρνηση του Χίτλερ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ