Κυριακή 31 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρόσωπο
Αριέλ Σαρόν

Γρηγοριάδης Κώστας

«Ο Γιάσερ Αραφάτ είναι εχθρός και είμαστε αποφασισμένοι να τον απομονώσουμε», αποσαφήνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας την έναρξη της πρωτοφανούς ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον, όχι μόνον της Ραμάλα, που βρίσκεται, ουσιαστικά, υπό ανακατάληψη, αλλά και εναντίον, συγκεκριμένα, του προεδρικού κτιριακού συγκροτήματος του Παλαιστινίου ηγέτη.

Ο Σαρόν κατέστησε σαφές ότι η επιχείρηση «ξεριζώματος των τρομοκρατικών δομών μπορεί να διαρκέσει και βδομάδες», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί ακόμη και να προσπαθήσει να εκδιώξει τον Αραφάτ από τα παλαιστινιακά εδάφη. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης φερόταν εγκλωβισμένος, μαζί με λίγους σωματοφύλακες και συνεργάτες του σε ένα δωμάτιο του προεδρικού μεγάρου, που, στο μεγαλύτερο μέρος του, είχε γίνει συντρίμμια την Παρασκευή το βράδυ, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο. Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι «δεν πρόκειται ούτε να παραδοθεί, ούτε να αφεθεί να αιχμαλωτιστεί», αλλά θα προτιμήσει να γίνει «μάρτυρας, μαζί με τους εκατομμύρια άλλους, που θα οδηγήσουν στο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ».

Αν και πολλοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο Σαρόν, όχι από καλοσύνη, αλλά, λόγω αμερικανικών πιέσεων, δε θα βλάψει, φυσικά, τον Γιάσερ Αραφάτ, ταυτόχρονα υπενθύμιζαν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ουδέποτε εγκατέλειψε το «όραμα» για πλήρη ανακατάληψη των παλαιστινιακών εδαφών μέσα από τη φυσική και ηθική εξόντωση του παλαιστινιακού λαού.


Ε.Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ