Κυριακή 31 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Στη μάχη των εκλογών με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή

Αύριο, Δευτέρα, 1 Απρίλη, στις 7.30 το βράδυ, στο θέατρο «Γκλόρια», η συγκέντρωση της «Συμπαράταξης»

Από αύριο Δευτέρα 1η Απρίλη, με την εκδήλωση στο θέατρο «Γκλόρια» (Ιπποκράτους 7) και ώρα 7.30 μ.μ., ρίχνεται και τυπικά στη μάχη των δημοτικών εκλογών η «Συμπαράταξη για την Αθήνα». Κεντρικός ομιλητής ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης, Σπύρος Χαλβατζής.

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «καλεί όλους όσοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την πόλη τους, όλους αυτούς που αγωνίζονται για τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας και των εργαζόμενων κατοίκων», να δώσουν μαζικό «παρών» στην εκδήλωση. Η Συμπαράταξη «θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για μια διαφορετική αντίληψη για το ρόλο και το περιεχόμενο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές». Αλλωστε, «η μέχρι σήμερα δράση μας για τα προβλήματα των εργαζομένων, των μικρομεσαίων της πόλης, της εργαζόμενης διανόησης, της νεολαίας, των γυναικών, της τρίτης ηλικίας, των οικονομικών μεταναστών, για τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, οι παρεμβάσεις για τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια υγεία, τον πολιτισμό και την ειρήνη, οι θέσεις και οι δράσεις μας για το περιβάλλον, για τους ελεύθερους χώρους, τις αρνητικές επιπτώσεις από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, είναι η εγγύηση για τη συνέχεια της πάλης μας στους δύσκολους αγώνες που μας περιμένουν».

Κείμενο στήριξης

«Διεκδικούμε την πόλη μας», αυτός είναι ο τίτλος, του Κειμένου Στήριξης προς τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και τον υποψήφιο δήμαρχο, Σπύρο Χαλβατζή, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να υπογράφεται από τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Οι εργαζόμενοι της πόλης, ρίχνονται στη μάχη των δημοτικών εκλογών, για μια δημοτική αρχή που θα εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα.

«Η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", δηλώνει ανοιχτά: Δεν είναι με όλους. Μεροληπτεί υπέρ των εργατών, των εργαζόμενων του χεριού και του πνεύματος, υπέρ των καταπιεζόμενων», δηλώνεται εξαρχής στο κείμενο Στήριξης.

Τονίζεται, δε, ότι: «Η "Συμπαράταξη" έχει χτες, είναι παρούσα στο σήμερα, σχεδιάζει και μάχεται για το αύριο. Καταπιάνεται σταθερά με τα προβλήματα των εργατών, των υπαλλήλων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών και εμπόρων, της εργαζόμενης διανόησης, της νεολαίας, των ανέργων, των εργαζόμενων γυναικών, όλων των ανθρώπων που μάχονται για τη ζωή, για τα προβλήματά τους, αλλά και της πόλης».

Σε αυτό το πλαίσιο, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», σημειώνει ότι θα μάχεται για τα συμφέροντα όλων εκείνων, «που βγάζουν το ψωμί τους κοπιαστικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρ», το κείμενο στήριξης στον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας με τη «Συμπαράταξη», Σπύρο Χαλβατζή, έχουν υπογράψει, ανάμεσα σε άλλους, οι παρακάτω:

Ευάγγελος Μαχαίρας επίτιμος πρόεδρος Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, Θέμος Στοφορόπουλος πρώην πρέσβης, Ματίνα Παναγιωτοπούλου ιατρός, Κώστας Τσίπηρας αρχιτέκτων - χωροτάκτης, Γιώργος Λεωνίδας πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου, Σωτήρης Χαρίδημος παίκτης θεάτρου σκιών, Κώστας Γιαννόπουλος δημοσιογράφος, Νίκος Μολυβιάτης δημοσιογράφος - συγγραφέας, Γιώργος Ζευγώλης συγγραφέας - τ. εκπαιδευτικός σύμβουλος, Γιώργος Αδαμίδης πρόεδρος Αφρικανικής Αλληλεγγύης, Τάκης Μαστρογιαννόπουλος διευθυντής περιοδικού «Το Στίγμα», Λάμπρος Βλάχος δικηγόρος και Βαγγέλης Στογιάννης πρόεδρος Νέας Οικολογίας - «Οι φίλοι της Γης» (Ελλάδα).

Οι δημοτικοί σύμβουλοι: Στέλιος Λάμπρου, Ζωή Βαλάση συγγραφέας, Μανώλης Δανδουλάκης γεωπόνος, Αλέκα Ζορμπαλά δικηγόρος.

Οι πανεπιστημιακοί: Γιώργος Σαρηγιάννης καθηγητής ΕΜΠ, Νίκος Παπαγεωργίου καθηγητής ΕΜΠ, Νίκος Μανωλάκος αναπληρωτής καθηγητής ΕΜΠ, Δήμος Μπαρτζόκας αναπληρωτής καθηγητής ΕΜΠ, Πέτρος Κερκίδης καθηγητής Γεωργικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τάσος Καραγάνης λέκτορας Παντείου, Θεόδωρος Μαργιόλης λέκτορας Παντείου, Στρατής Κουνιάς καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Κυριάκος Κιουλάφας καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Παραλίκα καθηγήτρια ΤΕΙ Αθήνας, Θεοδώρα Πανόργιου ΕΤΠ ΤΕΙ Αθήνας, Αν. Σελάντε καθηγήτρια ΤΕΙ Αθήνας, Παναγιώτης Σινιόρος επίκουρος καθηγητής Πειραιά, Αθανάσιος Κουζέλης διευθυντής Σχολής ΓΤΚΣ της Αθήνας, Αλέξης Παπαϊωάννου επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ και Αγάπιος Παπανεοφύτου καθηγητής Παντείου, Τίνα Ζορμπαλά πανεπιστημιακός.

Οι ηθοποιοί: Λάζος Τερζάς, Νέλλυ Αγγελίδου, Αντώνης Αντωνίου, Αλέκα Πα?ζη, Ντενίζ Μπαλτσαβιά, Γιάννης Καλατζόπουλος.

Οι συνδικαλιστές: Γιώργος Μαυρίκος μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ, Δημήτρης Βανδώρος πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Ανδρέας Ζαζόπουλος πρόεδρος Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Δήμος Θεοδώρου πρόεδρος Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών Ιματισμού Δέρματος, Ζωή Σώκου πρόεδρος Ομοσπονδίας Φαρμακοϋπαλλήλων, Βασίλης Τουμπέλης πρόεδρος ΟΣΝΙΕ, Χάρης Χαλβατζόγλου πρόεδρος ΟΒΣΑ, Γιώργος Πέρρος γραμματέας ΕΚΑ, Γιώργος Μπουλούγαρης μέλος Διοίκησης του ΕΚΑ, Αλέκος Βερναδάκης συνδικαλιστής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση προσωπικοτήτων κατά του «Ζέπελιν» (2004-08-06 00:00:00.0)
ΟΧΙ στη Συμφωνία έκδοσης ΗΠΑ - ΕΕ (2003-06-25 00:00:00.0)
Φθίνουσα η πορεία των δημοκρατικών δικαιωμάτων στις χώρες - μέλη της ΕΕ (2003-04-15 00:00:00.0)
Παραβρέθηκαν (2002-05-10 00:00:00.0)
Συμπαράταξη και για την Οικολογία (2002-04-20 00:00:00.0)
Ενισχύουν το ΚΚΕ, ενισχύουν το μέτωπο αντίστασης (2000-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ