Σάββατο 20 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συμπαράταξη και για την Οικολογία

Συνάντηση του Σπ. Χαλβατζή, με αντιπροσωπεία της Οργάνωσης «Φίλοι της Γης»

Το πρώτο βήμα για την παραπέρα ουσιαστική συνεργασία, σε πρακτικό επίπεδο, έγινε χτες ανάμεσα στη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και την Οργάνωση «Νέα Οικολογία - Οι Φίλοι της Γης (Ελλάδα)», σε συνάντηση που είχαν αντιπροσωπείες τους.

Η αντιπροσωπεία της «Συμπαράταξης», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Χαλβατζή, αποτελούνταν και από την Αλέκα Ζορμπαλά, δημοτική σύμβουλο Αθήνας και Σωκράτη Λομβέρδο, μέλος της Γραμματείας. Από την πλευρά της Οργάνωσης «Φίλοι της Γης», συμμετείχαν, ο πρόεδρός της Βαγγέλης Στογιάννης και ο συντονιστής της εθελοντικής ομάδας «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Μιλτιάδης Αθανασίου.

Οι εκπρόσωποι των «Φίλων της Γης», αναφέρθηκαν κατά κύριο λόγο στη δράση της Οργάνωσης το τελευταίο διάστημα. Ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει ζητήματα Οικολογίας και ασφάλειας τροφίμων. Ιδιαίτερο βάρος έχει δώσει το Δίκτυο στην εκστρατεία του για να σταματήσει ο εξαναγκασμός σε φυγή των φτωχών και μεσαίων αγροτών από τα χωριά τους.

Ο Σπ. Χαλβατζής, σημείωσε την ιδιαίτερη ευαισθησία της «Συμπαράταξης» στα ζητήματα της Οικολογίας και τόνισε την ανάγκη «να δραστηριοποιηθούμε ώστε αυτή η πλευρά της Οικολογίας, η ουσιαστική και όχι η επικοινωνιακή», να πάρει παραγωγικό, αποτελεσματικό χαρακτήρα αποκτώντας ξεχωριστή δυναμική. Η Αλέκα Ζορμπαλά σημείωσε την ανάγκη ουσιαστικής συνεισφοράς σε θέματα ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να αναδειχτούν τα ζητήματα Οικολογίας σε κάθε γειτονιά της Αθήνας.

Οι δύο αντιπροσωπείες, συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη συνεργασία, σε πρακτικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ