Σάββατο 20 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκλεισαν το πέρασμα

Η οδός Εμ. Μπενάκη στην Κηφισιά είναι ένας μικρός σχετικά δρόμος, που φτάνει δε φτάνει το χιλιόμετρο. Εδώ και αρκετές δεκαετίες, αποτελεί όμως δρόμο - κλειδί, για την αποσυμφόρηση της κίνησης στον κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς, αφού οδηγεί κατευθείαν, μέσω της οδού Τατοΐου, στην εθνική οδό.

Η Μπενάκη, όμως, δεν είναι, απ' ό,τι φαίνεται, ένας τυχαίος δρόμος, αφού κατά μήκος της υπάρχουν καμιά τριανταριά - σαρανταριά βίλες ...αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. Αυτοί λοιπόν, με τα λεφτά τους και τον τσαμπουκά τους, αποφάσισαν να κλείσουν το δρόμο για τους ενοχλητικούς εποχούμενους που πορεύονται προς την εθνική οδό. Με τη συνδρομή προφανώς και του δήμου, μεγάλωσαν τα πεζοδρόμια, άφησαν ένα μικρό πέρασμα, ίσα ίσα για να μπαίνουν οι ίδιοι με τις λιμουζίνες τους στα γκαράζ τους και εξέτρεψαν την κίνηση των αυτοκινήτων σε διάφορες παρόδους.

Το αποτέλεσμα μπορεί να το καταλάβει ο καθένας: Η επιβάρυνση από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, που πράγματι υπήρχε για τους ελάχιστους ενοίκους των βιλών της Μπενάκη, φορτώθηκε σε εκατοντάδες οικογένειες, που μένουν στους δρόμους, από τους οποίους περνάει τώρα η κίνηση, ενώ παράλληλα ταλαιπωρούνται, μέσα στα δρομάκια, πολλές εκατοντάδες αυτοκινητιστών, που πάνε προς την εθνική οδό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ