Σάββατο 20 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ακατανόητα...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της Μέσης Ανατολής. Μπορεί να βολεύεται έτσι ο κ. Πάγκαλος, αλλά εμάς δε μας έπεισε με τις σχετικές δηλώσεις του. Είναι απολύτως κατανοητή, αν σκεφθεί κανείς πως η Ελλάδα λειτουργεί ως μια «ευρωπαϊκή χώρα» και η ΕΕ, απλούστατα, φροντίζει να «συμπάσχει» στο πλευρό των ΗΠΑ, μια και δεν την παίρνει, να ξεδιπλώσει τον αυτόνομο ιμπεριαλιστικό της ρόλο, όπως θέλουν ορισμένοι.

Οσο για τα περί κοινής ...ειρηνευτικής παρέμβασης Ελλάδας - Τουρκίας, έχει δίκιο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, στην κριτική του, όταν λέει πως ήταν εξαρχής καταδικασμένη. Ομως, ο νυν υπουργός είναι γνωστό ότι, όπου μπορεί, την μπλέκει την πολιτική της «ελληνοτουρκικής προσέγγισης».

ΠΑΝΤΩΣ, Ο ΑΡΙΕΛ Σαρόν λέει όχι σε όσες προτάσεις κι αν του γίνονται και προβλέπουν την απομάκρυνση των στρατευμάτων του από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Ούτε καν την ανάπτυξη πολυεθνικής (δηλαδή ΝΑΤΟικής) δύναμης δέχεται.

Φανταστείτε, δηλαδή, πόσο ενίσχυσε την επιθετική τακτική του η πρόσφατη επίσκεψη του Κόλιν Πάουελ, που, κατά τα άλλα, χαρακτηρίζεται επιτυχημένη από τους Αμερικανούς, μια και έβαλε, λέει, τις βάσεις για την ειρήνευση.

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, επιτέλους το κατάλαβαν εκεί στην κυβέρνηση ότι κάτι δεν πάει καλά με τον πληθωρισμό και στην τελευταία κυβερνητική επιτροπή δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να μην επιτύχουν το 2,7%, που έχει θέσει σαν στόχο το υπουργείο Οικονομικών.

Λένε, βέβαια, ότι τους φταίνε τα οπωροκηπευτικά που είχαν αυξημένες τιμές. Μια άποψη, βεβαίως, προωθημένη, διότι ποιος να το πίστευε ότι το «όραμα του εκσυγχρονισμού» θα υπονομευόταν από τα μαρούλια και τα λαχανάκια;

Ομως, ό,τι κι αν λένε αυτοί για λαχανικά, καλό είναι να ξέρουν ότι ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Χώρια, που διαθέτει έναν πολύ καλό οικονομικό αναλυτή, σαφώς καλύτερο από τους οίκους που προσλαμβάνει κατά καιρούς η κυβέρνηση: Την τσέπη του.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ