Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η μάχη

Τα νέα καθήκοντα που ανέκυψαν με τις γνωστές εξελίξεις μπροστά στους κομμουνιστές καθόλου δεν απέστρεψαν την προσοχή τους από τη σημαντική μάχη που ταυτόχρονα εξακολουθούν να δίνουν, μαζί με όλες τις άλλες, για την επίτευξη των στόχων της δίμηνης (Δεκέμβρης - Γενάρης) Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου.

Δουλεύοντας άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι για την επιτυχία των κινητοποιήσεων που με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα και γι' αυτές που προετοιμάζονται για το επόμενο διάστημα, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν αφαιρούνται απ' τη δουλειά και με το κουπόνι. Το κάλεσμα συμβολής στο σπουδαίο σκοπό αυτής της εξόρμησης, που αφορά στην ολοκλήρωση της διάσωσης του Ιστορικού Αρχείου του Κόμματος με τη στέγασή του σε ένα σύγχρονο, ειδικά κατασκευασμένο γι' αυτόν το σκοπό, κτίριο, συγκινεί και συνεγείρει τους ανθρώπους του μόχθου που συνδράμουν απ' το υστέρημά τους με προθυμία.

Οι δυνάμεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ συνεχίζουν αποφασιστικά τη μάχη του κουπονιού στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές, παντού όπου συναντώνται με τους εργάτες, τους μικρομεσαίους, τους νέους. Οπως αναφέρουν στελέχη της Οργάνωσης, αυτή η μάχη δεν είναι ξεκομμένη, αντίθετα συνδέεται στενά με την πολιτική δουλειά που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αναπτυχθεί, αλλά και με τη δουλειά που ξεδιπλώνεται τώρα, χάρη στην οποία βαθαίνουν οι σχέσεις του Κόμματος με τους ανθρώπους του μόχθου της Αθήνας. Ολοι αυτοί -αναφέρουν - αναγνωρίζουν στους κομμουνιστές, στο ΚΚΕ, έναν συνεπή μαχητή και υπερασπιστή για τα δικαιώματά τους, για τα συμφέροντά τους και κατανοούν πως και η πιο μικρή οικονομική ενίσχυση κατευθύνεται στην ενίσχυση του αγώνα για το δίκιο τους. Η θετική ανταπόκριση - σημειώνουν - οπλίζει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τα μέλη του Κόμματος και εδραιώνει την πεποίθηση ότι και αυτήν τη μάχη θα την κερδίσουν.

Με αμείωτο ενθουσιασμό συνεχίζεται και στον Πειραιά η μάχη της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης. Η ΚΟΠ είχε ήδη καλύψει μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα το 40,10% του πλάνου της. Πρώτη ανάμεσα στις Οργανώσεις είναι η ΚΟ Ναυτεργατών με 43,18%. Η ΚΟΝ οφείλει το υψηλό ποσοστό κάλυψης του πλάνου της στο γεγονός ότι όλα τα μέλη της ρίχτηκαν με δυναμισμό, ανυποχώρητα στη μάχη για την υπερκάλυψη του πλάνου, ακόμα στο ότι έγκαιρα καταστρώθηκε συγκεκριμένο σχέδιο με «χαρτί και μολύβι», ώστε να μη μείνει κανένα καράβι, κανένας ναυτεργάτης στον οποίο να μη φτάσει το κουπόνι του Κόμματος. Μάλιστα, παρά την οικονομική δυσπραγία των ναυτεργατών, οι προβλέψεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Και αυτό έχει άμεση σχέση με τους στενούς δεσμούς που έχει αναπτύξει η ΚΟΝ με τους ναυτεργάτες, σφυρηλατημένους με σκληρούς αγώνες.

Το 41% του πλάνου της έχει καλύψει η ΚΟΘ του ΚΚΕ με πρώτες τις εργατοϋπαλληλικές οργανώσεις (Εμπόριο - ΔΕΚΟ - Τράπεζες -Υγεία - Δημόσια Διοίκηση). Επίσης, από τις εδαφικές Αχτίδες πρώτες είναι αυτές των Δυτικών και Βορειοδυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ