Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ραντεβού στα Τέμπη!

Για το Σάββατο 20 του Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, το αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ και των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων - μελών της, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων της ΠΑΣΥ και των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων - μελών της χτες στη Λάρισα

Αγωνιστικό προσκλητήριο μαζικής και δυναμικής συμμετοχής στο πανθεσσαλικό,, παναγροτικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 20 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στα Τέμπη, απευθύνουν η ΠΑΣΥ και οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων - μέλη της, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Οπως υπογράμμισαν σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ και από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, που έδωσαν χτες, στη Λάρισα, το παναγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, ύστερα και από την άρνηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά της. Κάλεσαν, επίσης, να συμμετάσχουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, φοιτητές και μαθητές, συνταξιούχοι, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη να συντονίσουν από κοινού την αγωνιστική δράση τους με τη μικρομεσαία αγροτιά, καθώς τα προβλήματά τους είναι κοινά, κοινή η αιτία, κοινός και ο στόχος.

«Η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι δραματική» σημείωσε ο Β. Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, προσθέτοντας ότι « τα προϊόντα πωλούνται 50% και 60% λιγότερο, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, που ακόμα και τότε δεν καλυπτόταν το κόστος παραγωγής, πόσο, μάλλον, φέτος που έχει αυξηθεί κατακόρυφα». Και συνέχισε: «Είμαστε, εδώ και δυο μήνες στους δρόμους. Ο υπουργός αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, επικαλούμενος τις αποφάσεις της ΕΕ - στα πλαίσια της ΚΑΠ, του ΠΟΕ - και το καθεστώς της ελεύθερης αγοράς. Από την απάντησή του, αποδεικνύεται ακόμα μια φορά, αυτό που εκτιμούν η ΠΑΣΥ και οι Ομοσπονδίες της, ότι οι ευθύνες βαραίνουν τις κυβερνήσεις, που συμφώνησαν μ' αυτή την πολιτική και την εφαρμόζουν πιστά σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Σχετικά με τις δήθεν κινητοποιήσεις που οργανώνουν το τελευταίο διάστημα αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, ο Β. Μπούτας ξεκαθάρισε ότι το συνεπές αγροτικό κίνημα δε συμφωνεί ούτε με τα αιτήματά τους, ούτε με την τακτική τους. «Δε συγκρούονται με την αντιαγροτική πολιτική που ευθύνεται για τα δεινά της μικρομεσαίας αγροτιάς - τόνισε - κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε. Αυτή είναι η διαφορά μας».

Να σημειώσουμε ότι αυτό το διάστημα εκδηλώνονται ξεχωριστές κινητοποιήσεις, στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της χώρας, είτε από τους αγροτοσυνεταιριστές της ΝΔ, είτε από αγροτοσυνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που συγκροτούν «Συντονιστικές Επιτροπές», οι οποίες δε βάζουν στο στόχαστρο την ΚΑΠ και όσους τη διαχειρίζονται και τη στηρίζουν και ουσιαστικά κινούνται προς την κατεύθυνση στήριξης της αντιαγροτικής πολιτικής, όπως φαίνεται και από τα «αιτήματα» που θέτουν, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και διεκδικήσεις των μικρομεσαίων αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ